Rehvivahetus. Pilt on loole illustreeriv.Foto: Martin Ahven
Tehnika
9. aprill 2019, 10:16

ŠOKEERITUD KLIENT: rehvitöökojas lõhutakse klientide autod lihtsalt ära! (118)

Rehvivahetushooaeg on jälle käes, mistõttu mõnigi autojuht juba järjekordi ennetavalt käinud autol rehve vahetamas. Õhtulehele kirjutas 45aastane Mart, kes lasi ka oma sõidukil rehvid vahetada, aga tööga rahule ei jäänud.

„Valuvelgede puhul peaks iga normaalne töökoda kasutama plastikkattega veljevõtit, et veljelt värvi maha ei hõõruks. Ometigi meie rehvitöökojad taolist tööriista mutrit lahti keerates ei kasuta. Kasutavad tavalist metallist padrunivõtit, mis tegelikult heauskse kliendi sõidukit kahjustab,“ kurdab Mart.

„Valuvelgedele peaks panema kleebitavad raskused, aga meil kasutatakse ainult plekkvelgedele mõeldavaid raskusi, mis siis julmalt külge lüüakse. See lööb ju veljelt laki ja värvi tegelikult maha. Jube mõeldagi,“ selgitab mees, miks ta rehvivahetus töökodades pettunud on.

„Isegi kummi aetakse veljelt maha metallheebliga. See ju samamoodi sisuliselt laki ja värvi surm. Ja siis julgevad rehvile veel kilekotti pakkuda, mille eest küsivad kaks eurot. Tundub, et meil polegi nagu mingit teenindust ega kvaliteeti olla.“

„Soovitan kõigil kontrollida ka seda, mis rõhk neil pärast rehvivahetust rehvides on. Töökodades lastakse sisse suhteliselt suvaline rõhk. Senine kogemus näitab, et alati tuleb minna kontrollima ja muutma. Ometigi võiks töökojad ju margipõhiselt selgeks teha, et palju rehvirõhk olema peab. Hindadest ei tasu üldse rääkida, sest sellise hävitava teenuse eest on hind küll krõbe. Kiiresti küll, aga selline väga üle otsa tegemine,“ võtab Mart oma mure ja pettumuse kokku.

Millised on sinu kogemused rehvivahetustöökodade ja nende tööga?