Volvo XC40 – Euroopa Aasta Auto 2018.Foto: Reuters/Scanpix
Tehnika
3. aprill 2019, 07:15

Täiselektriline Volvo XC40 jõuab müügile juba järgmisel aastal

See päev on kohe käes: Rootsi autotootja lubab, et tema esimene täiselektriline mudel, nunnumaastur XC40 jõuab särtsakana müügile juba järgmisel aastal. Esmaesitlust on oodata veel selle aastanumbri sees.

Tegemist on olulise sammuga Volvo elektrifitseerimisplaani elluviimisel. Aastaks 2025 peaksid elektriautod moodustama poole Volvo üleilmsest müügimahust. Teerajajaks on valitud mullune Euroopa Aasta Auto XC40, mis on Volvo globaalses mudelivalikus müügiedult teisel kohal XC60 linnamaasturi järel.

Nunnumaasturist, mis on viimastel aastatel noppinud kõikvõimalikke auhindu, saab ühtlasi Volvo Car Groupi esimene täiselektriline sõiduk.

Tehniliste andmete kohta esialgu palju teada ei ole. Sõiduraadiuseks lubatakse ühe laadimisega 500+ km ja autol on CCS laadimisstandard. Elektrimootoritega sportautode tootmisele keskendunud tütarettevõte Polestar esitles esimest täiselektrilist linnamaasturit Polestar 2 tänavu veebruaris.

Mõlemad mudelid – nii XC40 EV kui Polestar 2 peaksid müügile jõudma aastal 2020. Eestisse spordidivisjoni ahvatlus vähemalt esialgu ei jõua.

Loe lähemalt Acceleristast.

Foto: Accelerista