Leia argipäeva rituaalidest rõõmu!Foto: Natalia Figueredo / Unsplash
Kodu ja Aed
7. august 2021, 14:42

Muuda oma elu! 8 igapäevast kodust rituaali, mis toovad ellu rahu ja õnne

Konmari koristusmeetodi looja Marie Kondol on kaheksa igapäevast rituaali, millega ta loob oma ellu mõnusa rutiini ja koos sellega rõõmu. Proovi ka sina neid nippe ja näed, kuidas elu rahulikumaks ja rõõmsamaks muutub.

Alusta päeva sellega, et lased tuppa värske õhu. Tõmba eest kardinad ja rulood ning ava kõik aknad päikesele ja värskele õhule.

Joo tass kohvi või teed, oleneb, kumb sind õnnelikuks teeb. Võidolla on sinu lemmikuks hoopis värske mahl?

Pane end ilusti riidesse, isegi kui töötad sel päeval kodus. Sel moel oled palju tegusam.

Täna oma asju. Päeva lõpus täna kotti, mis sinu asju hästi kandis ja jakki, mis sind soojas hoidis. Tänulikkus väljendab õnnetunnet ja kuigi võib tunduda imelik oma teetassi tänada, siis toob see ellu ikkagi rohkem rõõmu kui muret.

Koosta igal hommikul vajalike tööde nimekiri. Kui saad midagi tehtud, märgi sellele linnuke juurde või tõmba maha. Nähes paberil, kui tubli oled olnud, aitab see teiste töödega edasi tegeleda.

Hoia puhtust! Marie Kondo puhastab iga kord koju tulles oma jalatsid niiske lapiga, paneb need ära ja pistab jalga sussid. Jalanõud püsivad nii palju kauem puhtad ja korras.

Pärast värskendavat dušši soovitab koristamise meister kuivatada oma juuksehooldusvahendid ja panna need vannitoa kappi. See hoidvat vannitoas taaskord suurepäraselt korda.

Enne magamaminekut veedab ta kvaliteetaega oma perega ning teeb seejärel ära viimased olulised toimetused kodus! Selleks on asjade omale kohale tagasi panek. Mariel võtab see terve maja peale kõigest 10 minutit. Toimi ka sina nii ja saad hommikut alustada puhtas kodus.