Foto: Pixabay
Tehnika
28. märts 2019, 07:15

Euroopa Komisjon kiitis heaks uutele sõidukitele kohustuslikud turvameetmed (5)

Autotootjad, pange end valmis uuteks pingutusteks! Euroopa Komisjon kiitis heaks uued turvameetmed, millele alates 2022. aastast peavad vastama kõik müügile tulevad autod. Väristav gaasipedaal, alkolukk ja turvaklaas on vaid mõned nõutud uuendustest.

Euroopa Liidu institutsioonid on jõudnud esialgse kokkuleppeni, mis sätestab uued turvanõuded sõidukitele. Alates 2022. aastast on uued turvavahendid kohustuslikud kõigile liiklusvahenditele, mis Euroopa teedel liiguvad. Euroopa Liit on seadnud eesmärgiks jõuda aastaks 2050 tulemuseni, kus liikluses hukkub null inimest.

Statistika näitab, et 90% kõikidest liiklusõnnetustest juhtub inimese süül, peamiselt on põhjuseks kiiruse ületamine, kõrvalised tegevused roolis, ebaadekvaatsed juhtimisotsused, hooletus, oskamatus.

Euroopa Liit loodab edaspidi vältida raskeid liiklusõnnetusi uue tehnoloogia abiga ning on jõudnud otsusele, et autotootjatele tuleb kehtestada karmid ohutusnõuded.

Uued ettekirjutused toovad kaasa rea kohustuslikke turvaabisid, mis tuleb autotootjatel aastaks 2022 lisada kõikidele uutele sõidukitele, mida Euroopa Liidus müüakse, olgu tegu siis sõiduautode, veokite, busside või mõne muu transpordivahendiga.

Juhul kui autoroolis istub inimjuht, tuleb autotootjal teha kõik endast sõltuv, et juht ei saaks ebaadekvaatselt käituda, näiteks kihutada või end purju juua ja siis sõitma minna.

Millistele turvameetmetele autod peagi vastama peavad, loe täpsemalt Acceleristast

Foto: Accelerista