Apple'i tegevjuht Tim Cook ja telesaatejuht Oprah Winfrey Apple TV+ avalikustamas.Foto: AFP/Scanpix
Tehnika
26. märts 2019, 14:53

KANNAPÖÖRE: Apple avalikustas voogedastusplatvormi (3)

Eile õhtul kuulutas tehnoloogiahiid Apple avalikult välja uue suuna ettevõtte tulevikus, millega keskendutakse seadmete asemel hoopis teenuste pakkumisele, teatab BBC.

Apple'i vastseid teenuseid käis Californias toimunud peol avalikustamas tõeline staaride paraad, alustades Steve Carellist ja lõpetades Oprah Winfreyga. 42aastase ajalooga tehnoloogiaettevõtte uus voogedastusteenus sisaldab endas ka Hulu ja HBO pakutavaid sarju ning filme. 

Sügisel startiv Apple TV+ saab otseseks konkurendiks Netflixi ja Amazoni striimimisteenustele. Et teenus ei jääks vaid Apple'i toodetele piiratuks – nagu tavaliselt on – luuakse seekord Apple TV+ rakendused ka näiteks LG, Sony ja Samsungi teleritele.Teenuse kuutasu veel eile ei avalikustatud.

New Yorgi filmitootmise ekspert Ed Braman ei osanud öelda, kas Apple suudab uue teenusega konkurentide kõrval püsida. Tema arvates on see võimalik vaid siis, kui Apple tuleb välja niivõrd kvaliteetse originaaltoodanguga, kui näiteks Netflixil on sari „Stranger Things“. Filmirežissöör Steven Spielberg teatas, et ka tema toodab uuele platvormile materjali.

Lisaks teatas Apple krediitkaardi, mänguteenuse ja uuenenud uudisterakenduse ilmumisest.