Google+ kaob peagi ajalukku.Foto: Reuters/Scanpix
Tehnika
21. märts 2019, 12:03

Google+ sulgemine ei tähenda Google’i kontode ega teiste teenuste kadumist! (1)

Viimasel ajal on kõneainet andnud suhtlusportaali Google+ sulgemine. See on tekitanud inimestes ka omajagu segadust – mis siis tegelikult ikkagi kaob? Ei maksa üleliia muretseda – Google’i otsingumootor, veebibrauser Chrome, Gmail ja kõik muud Google’i teenused ja kontod jätkavad toimimist.

Suurem osa eestlasi pole tõenäoliselt Google+ (tuntud ka kui Google Plus ja G+) platvormiga kokku puutunud, ja kui on, ei jäänud see usutavasti püsivaks suhteks. Google+ alustas tööd 2011. aasta juunis, kuid ei saavutanud kunagi sellist populaarsust, mis oli tema eelkäijal Orkutil või rivaalil Facebookil. Eelkõige just viimasena nimetatud sotsiaalmeediaportaali menukus ei võimaldanud Google+ rahva seas püsivat kohta leida. Vähem kui kaheksa aastat tegutsenud portaal Google+ on praegu tegemas oma viimast hingetõmmet.

2. aprillil sulgub Google+ (ainult sotsiaalmeediaportaali!) konto ja kõik vaid selles portaalis loodud lehed. See tähendab, et peagi hakatakse sinna üleslaaditud fotosid ja videoid kustutama – seega, kes tõesti Google+ kasutasid, salvestage vajadusel sealne sisu oma arvutisse enne aprilli.

Seega üle korrates ja lihtsustatult: 

  • KAOB sotsiaalmeediaportaal Google+ ning VAID selle (Google+) kontoga seotud sisu (VAID Google+ portaalis)!
  • EI KAO Google’i otsing!
  • EI KAO Gmail ega Google’i konto (ega ka sellega seotud Youtube'i konto)!
  • EI KAO veebibrauser Google Chrome!
  • EI KAO Google’i kaardirakendused (Maps ja Translate) ega Google Photos!
  • EI KAO Google Drive ega teised veel nimetamata Google’i teenused!

Üksikasjalikumalt võib Google+ sulgemise kohta tekkinud küsimustele vastused leida siit.