Fiskeri uus SUV.Foto: Tootja
Tehnika
20. märts 2019, 07:15

Fisker kergitab saladuskatet uuelt täiselektriliselt linnamaasturilt

Fisker plaanib lähiajal tootma hakata vähemalt kolme nooblit elektriautot. Esimesena jõuab aastal 2021 müügile täiselektriline linnamaastur, mille kohta tootja lubab, et see saab olema moodne ja mõistliku hinnaga. EMotion elektrisedaan läheb tootmisse mõni aeg pärast särtsakat kõikjalsõitjat.

18. märtsi varahommikul kergitas Fisker saladuskatet oma täiselektriliselt linnamaasturilt. Põneva futuristliku välimusega SUV peaks jõudma müügile 2021. aasta teises pooles. Tootma hakatakse nii seda kui ka teisi Fiskeri elektriautosid Ameerika Ühendriikides, tõenäoliselt vanas General Motorsi tehases.

Fiskeri uudissõidukite loojaks on oma vastuolulisusega legendaarseks saanud Taani päritolu autodisainer Henrik Fisker. Juba mõnda aega on ta Ühendriikides püüdnud käima saada oma autotööstust ning tundub, et investorite toel võib soov mingis osas isegi realiseeruda.

Elektriauto alla 40 000 euro

Uus täiselektriline linnamaastur on väljanägemiselt kõike muud kui igav, aga Henrik Fisker endale vaevalt tavalist autot lubada saakski – imelaps nagu ta on. Siiski on uue SUV puhul midagi, mis tundub veel suurema väljakutsena kui silmapaistev disain – selle auto lubatud hind, mis peaks jääma alla 40 000  euro.

„Meie missiooniks on luua võimalikult paljude jaoks kättesaadav elektriauto, mis on olemasolevaist põnevam ja emotsiooneloovam,“ räägib Henrik Fisker.

„Oleme põnevil, sest meie uus mudel muudab täielikult SUV olemust. Alla 40 000 dollari jääva hinnaga pakume atraktiivset, luksuslikku ja ühtaegu karmi olemusega keskkonnasõbralikku sõidukit, mis toob kogu maailma autoostjateni värskeid sõiduelamusi ja uudset tehnoloogiat.“

Fiskeri linnamaasturi kohta loe põhjalikumalt Acceleristast.

Foto: Accelerista