Tesla tegevjuht Elon Musk uue Model Y kõrval.Foto: AFP/Scanpix
Tehnika
19. märts 2019, 07:15

Tesla Model Y: kauaoodatud uustulnuk suudab sõita ühe laadimisega 480 km

14. märtsil toimus suurema kärata kauaoodatud kompaktse krossoveri Tesla Model Y esmaesitlus. Uustulnuk jagab platvormi Model 3-ga, selle sõiduulatus on ühe laadimisega 480 km ja kiirendus „nullist sajani“ muljetavaldav. Sõidukit saab vajadusel teha ka seitsmekohaliseks.

Välimuselt on Model Y ülimalt sarnane Model 3-ga. Krossoverile kohaselt on see mõistagi mõnevõrra kõrgem ja mahukam. Model 3-ga jagab uustulnuk paljusid tehnilisi lahendusi, aga ka mõõte – näiteks pagasiruum on suhteliselt sarnase suurusega, koguni 1,9 kuupmeetrine. Olemas on ka kolmas lisaistmerida, mis muudab sõiduki vajadusel seitsmekohaliseks.

Elektrimootoritega on nagu ikka – neid on kaks, üks kummagi telje jaoks. Kontroll veojõu üle käib digitaalselt ja vajadusel on sõiduk kas nelikveoline või siis ka ainult esi- või tagaveoline. Sõiduviise on valikus neli: nii lume, vihma, muda kui offroadi jaoks.

Ja on veel üks sõiduviis, mis Teslast Tesla teeb – see isepäine. Nimelt on Model Y võimeline end juhi juurde sõitma. Autopiloot ei peaks kellelegi uudisena tulema. Kas tähtpäevade puhul auto ka muusikat mängib ja uksi lehvitab, me ei tea. Aga küllap on see võimalik, sest tehnoloogia on selleks ju olemas.

Uue Tesla Model Y kohta loe edasi Acceleristast.

Foto: Accelerista