Foto: Pixabay
Tehnika
15. märts 2019, 07:15

Kevadine teede lagunemine toob kaasa massipiirangud (5)

Tänavune talv on Eestimaa teedele laastavalt mõjunud. Palju on tekkinud löökauke ja pragusid ning iga külmetamise-sulatamisega tuleb neid juurde. Maanteeamet soovitab enne sõituminekut lahti võtta portaal Tark Tee ja sealt massipiirangud üle vaadata.

„Kogu talve jooksul toimunud külma ja sula pidev vaheldumine ning sellest tingitud tihedam kloriidide kasutamine on jätnud jälje paljudele teedele,“ tunnistab Maanteeameti lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla. „Katete lagunemist on vähem neis kohtades, kus liikluskoormus on väiksem.“

Talvel on hooldeettevõtted parandanud suuremad ja ohtlikumad katete lagunemised jooksvalt, järgides tehnoloogia valikul ilmastikku. Peamiselt kasutatakse külma asfalti või bituumenit ja killustikku. Asfaltkatte parandamine vajab paraku sooja ilma ning hiljemalt kevadel tuleb enamus parandusi ümber teha.

Väga külmade ilmadega paigaldatud külmsegu peab halvemal juhul vastu mõned päevad, plusskraadidega paigaldatud külmsegu võib vastu pidada kevadeni. Sobiva ilmaga lapitakse auke ka bituumeni ja killustikuga, mis on märgatavalt püsivam lahendus.

Loe edasi Acceleristast.

Foto: Accelerista