Foto: Aldo Luud
Tehnika
14. märts 2019, 07:15

Omniva võtab kasutusele 70 elektrikaubikut (1)

III kvartalis käivitub uus elektriautode toetusmeede, mis peaks nii taksofirmasid kui ka suure autopargiga ettevõtteid motiveerima ostma elektrisõidukeid. Omniva on üks ettevõtetest, mis on olnud ka meetme koostamise juures. Lähiajal peakski nende autopark täienema 70 elektrikaubiku võrra.

Keskkonnaministeeriumi algatatud elektriautode toetusmeede peaks käivituma tänavu III kvartalis. Meetme maht on 1,2 miljonit eurot ning kuulda on, et sellest suur osa on juba suurostudeks planeeritud.

Postifirma Omniva kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaiv kinnitab, et nende ettevõte on meetme loomise juures olnud ent elektriautode kasutuselevõtt ei ole eile sündinud plaan vaid osa pikaajalisest strateegiast ja pole teada, kas praegu käimasoleva hankega jõutakse toetusesaajate nimekirja.

„Oleme teinud keskkonnaministeeriumiga elektrisõidukite osas koostööd. Seda, kas uued elektrikaubikud toetusprogrammi mahuvad, on enne nende soetamist veel keeruline öelda,“ ütleb Mattias Kaiv. „Praegu töötab meil üks elektrikaubik Nissan e-NV200, kuid hetkel on meil uute kaubikute hange veel kestmas. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis hakkab me autopargis olema ligi 70 elektrikaubikut.“

Omniva elektrikaubikute kohta loe edasi Acceleristast.

Foto: Accelerista