Enne tõsiste keskkonnateemade arutamist näitas minister ka oma lõbusamat pooltFoto: AFP/Scanpix
Maailm
12. märts 2019, 16:21

VIDEO | Keskkonnaminister Kiisler tutvustas Keenias Eesti popmuusikat (8)

Eesti keskkonnaminister Siim Kiisler on sel nädalal visiidil Keenias, kus koguneb ÜRO keskkonnaassamblee. Laupäeva õhtul esitles minister välismaa delegaatidele oma DJ-oskusi.

Keenia pealinnas Nairobis algaval ÜRO keskkonnaassambleel otsivad ligi 5000 delegaati 173st riigist keskkonnaminister Kiisleri juhtimisel lahendusi, kuidas vähendada kogu maailmas ühekordsete plasttoodete kasutamisest tingitud keskkonna saastamist ja leevendada muid globaalseid keskkonnaprobleeme.

Keskkonnaministeeriumi pressiteates seisab, et Eesti on oma ÜRO keskkonnaassamblee eesistumise perioodil pühendunud innovatsiooni tähtsustamisele ja uudsete lahenduste levitamisele. Sellega püütakse ÜRO liikmesriike ärgitada võtma kasutusele keskkonnahoidlikke uuenduslikke lahendusi, ennekõike tehnoloogilisi. „See on ühtlasi andnud meile võimaluse tutvustada kogu eesistumise aja jooksul väikese Eesti edulugusid, millest nii mõndagi nutikat lahendust kasutatakse praegu juba üleilmselt,“ ütles Kiisler.

Keskkonnaassamblee kogunemise eel laupäeva õhtul Nairobis toimunud peol sai näha ka ministri lõbusamat poolt. Kiisler astus DJ-pulti ja tantsitas üle maailma kokku tulnud delegaate. Kõrva järgi tundub, et ansambli 2 Quick Start aegumatu hitiga „Neiu mustas kleidis“.

Positiivseid meeleolusid Nairobis varjutas aga pühapäeval aset leidnud lennukatastroof Etioopias, milles hukkus ka mitu assambleele teel olnud inimest.