Polestar 2Foto: Reuters/Scanpix
Tehnika
1. märts 2019, 07:15

Polestar 2: Euroopa sai äsja juurde uue vegan-elektriauto

Volvo Car Group’i elektriliste sportautode divisjon esitles 27. veebruaril oma teist mudelit, täiselektrilist viieukselist luukpära Polestar 2. Auto hind algab 40 000 eurost ja see konkureerib preemiumklassi elektriautodega. Euroopas jõuab Polestar 2 müügile järgmisel aastal. Eestit esialgu sihtturgude nimekirjast ei leia.

Laadimisstandardi kohta esialgu täpsemat infot ei jagata, aga tootja sõnul on Polestar 2 võimalik laadida kõigis Euroopa kiirlaadijates. Moodsale ajale kohaselt saab auto panna laadima ka mobiiltelefonist.

27 moodulist koosnev akupakk on uputatud põrandasse ja lisab ühtlasi šassiile jäikust ja vähendab samuti vibratsiooni ja mürataset – teemüra on võrreldes tavaraamistikuga vähendatud 3,7 dB võrra. 78 kWh akupakiga auto suudab ühe laadimisega läbida 500 kilomeetrit (WLTP).

Kahel elektrimootoril on 300 kW (408 hj) võimsust ja ajami pöördemoment on muljetavaldavad 660 Nm. „Nullist sajani“ kiirendab auto vähem kui viie sekundiga. Polestar 2 põhineb Volvo CMA2 platvormil, mida kasutavad oma uute mudelite ehitamiseks nii Volvo kui ka Geely ja Lynk&Co. Autol on neljarattavedu.

Tavalise versiooni kõrval on eriti sportlikele valikus Perfomance Pack, mis lisab sõidudünaamikat. Muuhulgas sisaldab pakett Öhlinsi amorte, Brembo pidureid koos erkkollaste pidurisadulatega ja 20-tolliseid sepisvelgi. Sõitjateruumis lisavad rõõmu kollased turvavööd. Kapoti alt leiab ka kollaseks võõbatud klapivahed.

Milline on Polestar 2 sisemus ning kas Volvo uus luukpära kannatab võrdlust Teslaga, loe Acceleristast.

Foto: Accelerista