Sellised vahvad kindad!Foto: Foto: Stanislav Moshkov
Uudised
26. veebruar 2019, 12:00

Mihkel Tikerpalu: „Sõbra kindad lükkasid viimasele vabale suusasõidule hoo sisse.“

Head sõbrad on ikka kuldaväärt! Seda eriti, kui nende riidekapist leiab mõne aarde, mida isegi tihkaks selga panna. Just nii piilus oma garderoobi ka NUKU teatri näitleja Mihkel Tikerpalu (31) ja leidis sealt sõbra kindad. Kuidas need sinna sattusid?

„Kui ma kaks ja pool aastat tagasi abiellusin, siis korraldasid sõbrad mulle eelnevalt poissmeesteõhtu, mille üheks katsumuseks oli teha viimane vaba suusasõit – soojal suvepäeval tuli jõuda valmis pandud suuskade, liibuva kombinesooni, maika ja sõber Steni paksude talvekinnastega Niguliste kiriku eest Raekoja platsile. Vaatamata kehvale määrdele ja paljastele munakividele sai see lõpuks tehtud. Kes teab, ehk aitasid kaasa just sõbralt saadud sõjaväekindad, millel võimalik nimetissõrme käpikuosast eraldi välja tõsta!“ meenutab Mihkel, kuidas kindad on tänini jäänud tema kätte.  

Hoolimata tänavusest soodsast talveilmast ja Mihkli spordilembesest meelest pole ta neid hiljem enam kandnud, kuid kätte on aeg-ajalt kappi piiludes ikka proovinud. „Võib-olla on siin peidus ka vihje ja peakski Stenile need tagastama siis, kui tema pulmi oodata on ning tarvis ta poissmeesteõhtul millegagi proovile panna? Kui ta just ei tule varem ise küsima,“ naerab Mihkel.

Teiseringiriiete ees ei löö mees ust kinni ka muus olukorras. Kuigi suur teistelt laenaja ta pole, sest keegi sõpradest pole temaga täpselt samas mõõdus, siis kaltsukatest on ta häid aardeid leidnud küll. „Mõni aeg tagasi olin päris aktiivne Paavli kaltsuka külastaja, sest see jäi toonase elukoha lähedusse. Sealt on pärit näiteks üks mu lemmikuid pintsakuid, mida kannan siiani – ilus, pidulik, pööratud nahaga ja sobib erinevates olukordades kandmiseks. Rääkimata sellest, et on eriti hea hinnaga saadud!“ ütleb Tikerpalu ja soovitab taaskasutust ja väikese särtsu lisamist riietuse näol ka teistele: „Julgelt võiks kanda ka värvilisemaid särke: roosasid, kollaseid, oranže. Ei pea olema iga päev turvaliselt sinine, must või pruun!“