Foto: Pixabay
Tehnika
19. veebruar 2019, 07:15

11 700 PARKLA-AVARIID: kõige rohkem mõlgiti autosid tagurdades (4)

Eesti Liikluskindlustuse Fond on lugenud kokku parkimisega seotud liikluskindlustusjuhtumid. Möödunud aastal teatati parklaõnnetustest 11 700 korral. Statistika järgi juhtub 60% avariidest parkimiskohal manööverdamise käigus, neist omakorda 2/3 tagurdades.

Liikluskindlustuse Fondi (LKF) andmetel moodustasid parkla-avariid 2018. aastal liikluskindlustusjuhtumitest 36%. Seda on vaid protsendi võrra vähem kui 2017. aastal.

Valdavalt oli tegu manööverdamisvigadest või liiklusreeglite eiramisest tulenevate plekimõlkimistega, kuid 20 õnnetuse käigus said kannatada ka inimesed.

Kõige tõenäolisemalt tekib parklas avarii tagurdamisel – näiteks hakkavad kaks sõidukit samaaegselt välja manööverdama või ei märka tagurdava auto juht tagant möödasõitvat autot. Kitsal alal tagurdatakse kogemata otsa ka lihtsalt teisele parkivale sõidukile.

Tagurdamisavariid moodustavad kõigist manööverdamisõnnetusest koguni 2/3. Tihti kaasneb plekimõlgile ka tüli – olukorras, kus kaks juhti samal ajal autoga välja tagurdasid või üks teisele külge sõitis, ei leita üksmeelt õnnetuse põhjustaja suhtes.

Kuidas vigadest õppida ning õnnetusi vältida, loe Acceleristast.

Foto: Accelerista