Foto: Pixabay
Tehnika
18. veebruar 2019, 07:15

Genfi autonäitusel näeb Renault Clio uut põlvkonda, mis jõuab Eestisse sügisel (1)

1990. aastal turule toodud Clio on Renault Grupi edukaim mudel peaaegu 15 miljoni müüdud autoga. Clio viies põlvkond on nii seest kui väljast silmanähtavalt uuenenud. Uuelt põlvkonnalt tõmmatakse kate Genfi autonäitusel. Eestisse jõuab uus Clio sügisel.

Renault Mégane’ist inspireerituna on uue põlvkonna Clio saanud jõulisema küljejoone ja uuenenud esiosa. Kõik auto ehitamisel kasutatud komponendid on uued.

Põhjalikult ümber kujundatud sisemus on inspireeritud Renault mudelivaliku nooblimatest sõidukitest, mida ilmestavad nii materjalid, koostekvaliteet kui ka tehnoloogilised lahendused. Tehtud uuendused pakuvad autoomanikule senisest rohkem mugavust ja praktilisust.

Uus Clio on Renault-Nissan alliansis kesksel kohal, sest see on esimene mudel, mis on loodud uuele CMF-B platvormile. Näiteks eelmise põlvkonna ühisplatvormile olid ehitatud Renault Kadjar ja Nissan Qashqai. Uue platvormi eelis on selle elektri- ja elektroonikaalane arhitektuur.

„Viienda põlvkonna Clio on meie jaoks väga oluline, sest tegemist on oma segmendi bestselleriga ning Euroopa koguturul müügiedult teisel kohal oleva sõidukiga. Clio on legend ja värskeim mudel koondab endas kõiki varasemate generatsioonide parimaid omadusi. Clio IV väliskujundus võitis meie klientide südamed ja teeb seda tänini. Uus mudel on parim Clio läbi aegade,“ on Renault’ disaini vanem asedirektor Laurens van den Acker optimistlik.

Mida veel uue põlvkonna Clio endast kujutab, loe Acceleristast.

Foto: Accelerista