Reisimine

Just selles Euroopa väikelinnas on kõige rohkem UNESCO vaatamisväärsusi! (6)

LISA KOMMENTAAR

To: 10:4120. veebruar 2019, 15:22
Vägagi lapsik on antud temaatikat vaadelda ainuüksi läbi religioosse prisma... Meeldigu see või mitte, kuid keskaegsel Euroopa oli teaduslikult/tehniliselt küllaltki mahajäänud kant võrreldes hommikumaadega + hiinlaste, tatarlastega... Teadmisi/tehnoloogiat eksporditi sisse mõlemalt poolt ja hoolega.
20. veebruar 2019, 10:41
eks see praegune koolides räägitav ajalugu on muidugi ulmekirjandusest kaugel,irw...häbenega aga edasi euroopa kristlike juuri ja koogutage moslemite ees,liberaalid,aga mina jään ikka oma arvamuse juurde,et cordoba ei olnud euroopa.
To: 21:1320. veebruar 2019, 04:47
Raivol on õigus... Sul isiklikult soovitaks vähem nõukogudeaegset, ajast ja arust ulmekirjandust lugeda.
Parandagem...20. veebruar 2019, 04:40
Kahjuks tuleb nentida, et vägagi paljud teadmised on keskaegsesse Euroopasse tõesti hommikumaadest sisse trantsporditud... ülejäänud siis jäänuk Rooma aegadest. Astronoomia, arstiteadus, matemaatika, geomeetria, sõjandus...jne. Oli aeg, kus haritlastest, valgustatud muslimeid ei andnud juhmi europiidse kristlaskonnaga kuidagigi võrrelda. Näituseks, Jeruusalemma Kristuse ja Saalomoni Templi Vaeste Rüütlite ordu (kurikuulsad templirüütlid), tõid Palestiinast kaasa ka salateadmised moslemite ehituskunstist, mille järel hakati looma kirikuid - šedöövreid, mida maailm imetleb tänagi...
19. veebruar 2019, 21:13
esimesed euroopa haritlased tulid lääne-euroopa kloostritest,mungad nimelt.moslemid pole kunagi olnud euroopa haritlased,raivoke.
Raivo Paas19. veebruar 2019, 20:44
ja on Roomajärgse Euroopa kultuuri häll. Sealsest, tolleaegsest moslemiriigi ülikoolise võrsusid tärkava Euroopa esimesed haritlased.