Rõõmusta end maheda muusikaga sõbrapäeval! Foto: Foto: Tiina Õunmaa
Uudised
14. veebruar 2019, 20:40

Tund aega armastuse rütmis: DJ Liisi Voolaidi koostatud pleilist paneb liblikad kõhus lendama!

Üleni muusikamaailmaga seotud Liisi Voolaid, kes valib üritustel DJ-na muusikat, kureerib erinevate brändide ja ruumide meeleoluga klappiva taustmuusika valikut ning juhib kohalike artistide (nt Liisi Koikson, Anett Kulbin, Öed, Elephants From Neptune) muusikakommunikatsiooni, on pannud kokku 17 lugu, mis aitavad sind häälestada sõbrapäeva lainele.

Liisi jaoks seostub valentinipäev lapsepõlvest oma armsa emaga, kes seda sõpruse päevana alati tähistas. „Koolieelsed varahommikud oli täitunud sõbrapäeva soovides südamekujuliste Mozarti-kommide, nunnude kaardikeste ja kleepsudega,“ meenutab Voolaid, kuidas päev on meelde jäänud  armsa ja soojana, mil eneseväljenduseks sobisid hästi südamed.

„Mõningaid aastaid edasi kerides ja varajast puberteediiga meenutades (sest selle aja iseennast on ikka naljakas meenutada!) seostub valentinipäev aga silmarõõmudega, kellelt lootsin armastuskirju saada,“ muigab Liisi ning lisab, et sõpradele sai siis ka kaerahelbeküpsiseid kokatud. Vallalisena oligi Liisile päev rohkem sõprade ja huumori päralt.

Tänasel päeval on 14. veebruar Liisi jaoks lihtsalt üks kuupäev kalendris, mil mõtteid täidab pigem ootus vastlapäevast ja –kuklitest. Samas tõdeb ta, et sotsiaalmeediast ründav valentinipäeva toodete-teenuste reklaam aitab kerida pseudosalapinget ka suhetes: „Kas me tähistame? Kus me tähistame? Kui me tegelikult ei viitsi tähistada, kas see näitab meie suhte kohta siis midagi?“

Sensuaalsete lugude pleilist

Nii on ta südamekujuliseks 14ndaks pannud kokku hoopis sensuaalsete lugude pleilisti, sest mis saaks veel parem olla kui nautida ja tähistada valentinipäeva sobiliku muusika rütmis! Koostatud heliloend iseloomustab aga iga eluetappi – nii silmarõõmu vastumeeldimise igatsust, sõbrannadega nalja tegemist kui päris armastusega aja veetmist, mis kuulates kõik taas hinges meelde tulevad. Selles tunniajases listis on koos lood, mis kantud just nendest eelnimetatud emotsioonidest: mõned optimistlikud, mõned valus-ilusad, aga kõigile on puistatud liblikad-kõhus-eliksiiri. Ühisnimetajaks veel R&B ja soul, eks ikka need sensuaalse helimaagia etalonid.

Kohe kuuled neid lugusid:

1. Ari Lennox „Whipped Cream“
2. Öed „Võõras number“
3. Sammalhabe „Kahekestimullivannis“
4. Kali Uchis „In My Dreams“
5. Bibio „Lovers’ Carvings“
6. Maxwell „Get to Know Ya“
7. Alicia Keys „No One“
8. Jill Scott feat Anthony Hamilton „So In Love“
9. Jamiroquai „Cloud 9“
10. Tom Misch „Movie“
11. Alicia Keys „Girlfriend“
12. Destiny’s Child „Girl“
13. D’Angelo „Brown Sugar“
14. Janet Jackson „Any Time, Any Place“
15. Liisi Koikson „Coffee For One“
16. Sampa the Great, Zaachariaha „Healer“
17. Marvin Gaye, Tammi Terrell „Aint Nothing Like The Real Thing“