Kiiruskaamera Tallinn-Tartu maanteel.Foto: Meelis Tomson
Tehnika
7. veebruar 2019, 07:15

Kiiruseületamiste statistika: kõige sirgem on juhi jalg kella 16 ja 19 vahel (5)

Möödunud aastal saatis PPA välja üle saja tuhande kiiruskaamerate trahviteate. Statistika põhjal ületati enim kiirust 70 ja 50 km/h piirangualas, kõige sirgem oli juhtide jalg kella 16 ja 19 vahel õhtul. Kihutajate elu teevad lähitulevikus keerulisemaks asukohta vahetavad kiiruskaamerad.

2018. aastal saatis PPA 113 120 trahviteadet kiiruskaamerate poolt tuvastatud sõidukiiruse ületamiste kohta. Seda on 5646 hoiatustrahvi võrra vähem kui 2017. aastal. Pea viiendik trahviteadetest edastati välismaa registreerimismärkidega sõidukitele. Enim trahve määrati juulis ja augustis.

Kiiruskaamerad ei erista ühte autot teisest – kui kiirust on lubatust rohkem, tehakse ilupilt. Möödunud aastal jäi alarmsõidukite kiiruseületamisi kiiruskaameratele silma rohkem kui 5300 korral. Trahv läheb politsei-, kiirabi- või päästeameti suunas teele vaid juhul, kui tegu pole tööülesannetega seotud alarmsõiduga.

2017. aasta septembrist kehtib alarmsõidukite kiiruseületamiste menetlemisel lihtsustatud kord: PPA liiklusmenetlusteenistuse saadetud ülevaade kiiruseületamisest kontrollitakse kas päästeametis, kiirabis või PPA-s (sõltuvalt, kelle alarmsõidukiga oli tegu) ning kui selgub, et kiirustati asja pärast, trahvi ei järgne.

Millised on kihutajate kuus lemmikkohta? Kuhu paigutatakse uued mobiilsed kiiruskaamerad? Neile küsimustele leiad vastuse Acceleristast.

Foto: Accelerista