Foto: PantherMedia/Scanpix
Tehnika
5. veebruar 2019, 15:56

POLE PAROOLI! Krüptomiljonär suri, kuid keegi ei pääse tema varandusele ligi (5)

Kanada ettevõtja Gerald Cotten, kelle firma tegeles krüptorahaga, suri ootamatult – vaid 30-aastasena. Kõige rohkem poleemikat tekitab tema surma puhul see, et kellelgi tema tuttavatest ega töökaaslastest pole parooli, millega lukus varadele ligi pääseda, vahendab The Mirror.

Mees, kelle virtuaalse valuuta väärtuseks arvatakse olevat ligikaudu 120 miljonit eurot, suri India lastekodudes vabatahtlikku tööd tehes. Surma põhjuseks märgiti Crohni tõvest tingitud tüsistused.

Cotten oli Quadriga ettevõtte looja. Firma tegeles krüptoraha, kaasa arvatud Bitcoini, kauplemisega. Virtuaalne raha, mis firma pea-arvutis krüpteeritult luku taga seisab, kuulub suures osas kümnetele tuhandetele inimestele, kes tema ettevõttega on äri teinud. Mehe lesk väidab, et on kõikjalt parooli otsinud, kuid pole seda leidnud.

Olukord ärritabki eeskätt neid inimesi, kelle kübervaluuta on parooliga lukustatud. Cotteni lesele on interneti kaudu saadetud ähvardusi ning sõimu. Kaheldakse ka mehe enda surmas, ning arvatakse, et tegu võib olla hoopis suure pettusega. Ebatavaline olukord on pannud asjatundjaid mõtlema sellele, et krüptoraha vahetusäri peaks olema riigi poolt rohkem reguleeritud.