Toyota RAV4Foto: Reuters/Scanpix
Tehnika
4. veebruar 2019, 07:15

Esindused avavad kaardid: millal on kõige parem aeg Eestis autot osta?

2018. aastal jõudis Eesti teedele üle 25 000 uue sõiduauto. Accelerista küsis maaletoojatelt, millal on kõige parem aeg salongi sisse jalutada, pälvida müüja tähelepanu ning saada ka soodsamat hinda? Sai ka väärt nõuandeid uue auto ostmiseks üldisemalt.

2018. aastal müüdi Eestis AMTELi andmetel 25 387 uut sõiduautot. Markide edetabelis võidutsesid sarnaselt eelmistele aastatele Toyota ja Škoda, mudelite seas Škoda Octavia ja Toyota RAV4. Kõige rohkem ostavad eestlased väike-keskklassi autosid ja maasturilaadseid.

2019. aastal peaks uute autode müük üldjoontes samal tasemel püsima, ka markide edetabelis ei peaks suuri mullistusi toimuma, seda enam, et nii Toyotal kui Škodal on tänavu müügile jõudmas uued mudelipõlvkonnad või täiesti ka täiesti uued mudelid – Toyotal Camry, Škodal Scala.

Äsja jõudis müügile ka Eesti populaarseima linnamaasturi Toyota RAV4 uus generatsioon. Seega on kohane alustada parima autoostuaja väljaselgitamist just Toyota ja Škoda peamajadest.

Aga et pilt väga üksluiseks ei jääks, palus Accelerista oma magusamate aegade saladuselt katet kergitada ka teistel populaarsete markide maaletoojatel. Võimaluse kipitavale küsimusele vastamiseks leidsid Fordi, Hyundai, Kia, Nissani ja Subaru esindajad.

Toyotat osta jaanuaris, Škodat detsembris

Toyota Balticu turundusjuht Liisi Kõivumägi ning Auto 100 turundusjuht Lemmo Tigane kinnitavad kui ühest suust, et tänapäeval on automüüjad aastaringselt valmis klientide soove täitma: eripakkumisi leiab alati ning laos on ootel hulk just Eesti ostja maitsele vastavaid sõidukeid.

Toyota valimist võibki alustada nende kodulehelt, kus on olemas alajaotus „parimad pakkumised“. Igakuiselt on väljas üle kümne eri soodustuse. Siit edasi on lihtne valida sobiv esindus ja hakata asja lähemalt uurima.

Škoda eripäraks on intervallkampaaniate puudumine, aga ka tšehhide au ja uhkuse valimist tasub alustada eestikeelselt kodulehelt, alajaotusest „eripakkumised“.

Pole midagi lihtsamat kui valida Škoda märki kandev laoauto – otsi välja sulle meeldiv mudel, ja „pane käpp peale“ ehk anna müüjale oma soovist teada.

Milliseid automarke ülejäänud kuudel osta, loe Acceleristast.

Foto: Accelerista