„Tasub mõelda rohkem võimalustele ja vähem takistustele ning olla antu eest tänulik. Elu on lihtne, kui seda ise keeruliseks ei elata," sõnab Cerli pikalt mõtlemata. Foto: Laura Strandberg
Uudised
10. oktoober 2019, 05:30

VAIMSE TERVISE PÄEV: kuidas saada õnnelikuks? Hing Fekeli annab nõu (6)

Tihti on meil olemas ettekujutus õnnest, kuid me ei tea, kuidas selleni jõuda. Oma elus nii valu kui rõõmu tundnud Hing Fekeli jagab nippe õnnelikumaks eluks.

Lihtsad nipid õnnelikuks eluks:

  • Muuda oma suhtumist. Elu ei saa koosneda vaid positiivsetest kogemustest. Võta ettetulevaid ebameeldivusi kui õppetunde, millest pead vajaliku kõrva taha panema.
  • Ole julge. Jälgi, et hirm ei haaraks sind endasse. Kui kardad vähem, saad julgemalt elada.
  • Lase unistused vabaks. Kui jääd unistustesse liigselt kinni, ei taha need täituda. Lase unistustel kulgeda ja veidi ka muutuda, et need saaksid täituda.
  • Võta vastutus. Vaid sina oled oma elu boss. Seejuures keskendu vaid enda elule, ära võrdle oma elu ega ennast teistega.
  • Raha on vaid vahend. Ära lase rahamurel end takistada. Usu, et igast olukorrast on väljapääs ja igale väljakutsele lahendus.
«Elades tõusude ja mõõnadega mõistame, mida elus tahame ja kus soovime olla. Me ei oska kogeda õnnetunnet, kui me ei ole tundnud kurbust,» leiab Hing Fekeli. Foto: LAURA STRANDBERG