Foto: Pixabay
Reisimine
14. jaanuar 2019, 13:30

7 TÜÜPI, kellega ei taha keegi grupireisile minna!

Puhkama minek koos mitme hea kaaslasega kõlab alati nagu suurepärane idee. Tekib selline tunne, nagu oleksid taas tudeng – noor, julge ja seiklushimuline. Te olete rentinud majakese järve ääres, plaanis on grillida ja mineviku vägitükke meenutada või olete hoopis valmis minema mägedesse suusatama. On kahjuks olemas ka oht, et teie rühmas võib tekkida konflikte. Seda ei sooviks ju keegi. GQ on kokku pannud nimekirja seitsmest inimtüübist, keda mitte mingil juhul puhkusele kaasa kutsuda ei tohiks, kui eesmärgiks on retke õnnestumine.

Kontrollifriik

See isik tahab kõike ise otsustada. Olgu selleks kas kaasa võetava toidu nimekiri või lahkumisaeg (muidugi minuti pealt!). Ta ei oska vabalt lõbutseda – ka seda piiravad tema enda seatud reeglid. Kui kontrollifriigi soove ei täideta ega tema tahtmise järgi ei käituta, suudab ta kogu grupi meeleolu nulli viia.

Lärmakad seksijad

Me saame aru. Te seksite. Aga te ei pea seda nii valjult tegema! Ega kogu puhkuse vältel. Sellise reisi eesmärk on anda võimalus igaühele lõõgastumiseks. See pole aga võimalik kui kaks inimest „teevad seda“ puhkemaja kriiksuvas voodis igal hommikul ja õhtul mitu tundi järjest.

Tülitsevad paarid

Järgmine ohtlik paar, kuid nemad täidavad õhustiku pingete ja ärevusega, selle asemel, et kogu nädalavahetuse üksteise külge liibuda. Tehku pigem kodus oma asjad selgeks – kindlasti pole neil suures grupis lõbus ning seega tunneb ka ülejäänud grupp end ebamugavalt.

Peatamatu libistaja

See isik veedab kogu puhkusereisi Tinderis või mõnes muus kohtinguäpis. Ainus, millest ta räägib on see, kui kuum mõni tema poolt sõrmega „paremale libistatud“ isik on.

Keegi, kes on juba selles kohas käinud

„Siin on parim hommikusöögi koht, selles kohvikus pakutakse parimat kohvi“ jne. Selline reisikaaslane tuletab ülejäänud grupile igal hetkel meelde, mida peaks tegema. Sest tema teab ja nii on hea. Selline suhtumine jahutab kiiresti ülejäänud grupi seiklusjanu.

Isik, kellele meeldib draama

Mäletate keskkooli? Siis tuleb kindlasti meelde ka selline isik, kellele meeldis ässitada tülisid ning korraldas kakluseid. Suure tõenäosusega pole ta täiskasvanuks saades end muutnud. Grupipuhkuse ajal võib ta iga väiksema asja draamaks pöörata – näiteks kes millise magamistoa valib, mida söögiks valmistatakse jne.

Trennihunt

Mõnele inimesele meeldib puhkusereisi ajal trenni teha. Selles pole iseenesest midagi halba. Aga selliseid isikuid, kes hakkavad reisikaaslaseid trennile õhutama, ei tohiks retkele kaasata. See tekitab trennist hoidujates häbi ning ebameeldivust. Ära lihtsalt võta sellist inimest kaasa, kes hakkab silmi pööritama, kui sa ei soovi temaga sörkjooksule minna ning kes diskrimineerib sinu söömisharjumusi. Te olete ikkagi puhkusel. Laske end vabaks!