Foto: Tootja
Tehnika
11. jaanuar 2019, 09:42

Mis see on!? Opel pani kokku Vivaro ja Zafira. Tulemuseks Zafira Life – „mahtur”

Opel esitleb jaanuari teisel poolel Brüsseli autonäitusel sõidukit nimega Zafira Life. See on kuni 9-kohaline väikebuss, mis näeb välja nagu Opel Vivaro või pigem Peugeot Traveller. Zafiralt on võetud nimi. Hea uudis on, et aastal 2021 peaks tulema sõidukist täiselektriline versioon.

PSA ja Opeli abielu omandab üha ootamatumaid mõõtmeid. Oleme juba tutvunud kahe kooselu ametlikuks tunnistamise eelse mudeliga: linnamaasturitega Crossland X ja Grandland X.

Suuremat vaimustust ei ole need vähemalt Eestis tekitanud, sest Peugeot’l on valikus märksa äkilisema välimusega sõsarmudelid.

Nüüd siis saabub lühiühendus: selle vahel, mida silmad näevad ja käsi katsub, valitseb dissonants. Opel Zafira on olnud omas segmendis üks nooblimaid ja sõidetavamaid mitmeotstarbelisi mahtuniversaale, mille viimase põlvkonna kujustus on erakordselt ajatu ning mõjub värskena tõenäoliselt ka kümne aasta pärast. Ja see on sõiduauto!

Opel Vivaro väikebuss aga on kaubikuversioonis praktiline ning istmetega variandis mõõtmatult mugav pikkadel teekondadel. See on tarbesõiduk. Tõsi, see kuulub M1 Long klassifikatsiooni alla.

Mõni aasta tagasi tegime Vivaroga ringi peale poolele Euroopale. Oleks kaugemalegi sõitnud, aga järgmised huvilised ootasid järjekorras. Veel veidi hiljem võttis ansambel Köömes Vivaro oma bändibussiks. Ja jäi rahule!

Kesse tegi, ise tegi!

Pole siis imestada, et Accelerista Opeli uudist lugedes taldrikusse kukkus. Arvasin esimese hooga, et pressiteate toimetaja on valed pildid teksti kõrvale pannud. Uus Zafira, liignimega Life – kui on ometi olemas Opel Vivaro Life ja vaid kaks aastat tagasi korraliku facelifti läbinud Zafira (mida meile tutvustati kui „täiesti uut”).

Kes tuli selle peale, et panna kokku Vivaro ja Zafira? Või kui lähemalt uurida, on võetud Väintsi Traveller, seda veidi tuunitud ja pandud nimeks Zafira. „Life” annab juurde zen-saundi. Rääkida Zafira uuest põlvkonnast on aga eksitav. Tegu on teise segmendi sõidukiga.

Reklaamtekst nimetab Zafira Life väikebussi mahtuniversaaliks, lausa uue põlvkonna mahtuniversaaliks. Selle disain on „julge” ja proportsioonid „tasakaalus”. Pole kahtlustki, bussike näeb suurepärane ja mugav välja.

Kes edasi ei viitsi lugeda, siis tellimusi hakatakse vastu võtma juba veebruaris. Täiselektriline Zafira Life jõuab müügile aastal 2021.

Kes edasi loeb, saab vististi teada, mida PR-osakond õigupoolest mõtles, kui kaubiku ja mahturi kokku miksis. Edasi loe Acceleristast.