Foto: Tootja
Tehnika
9. jaanuar 2019, 19:07

UUS TASE VILJATUSE RAVIS: tänavu jõuab müügile munandite jahutamise seade (49)

Jaanuarikuus ei tunne küll ilmselt ükski mees mingit huvi hoolitseda selle eest, et tema testikaalid jahedas oleksid – niigi on külm. Aga suvel võib see vajadus tekkida küll ning üks ettevõte hakkabki peatselt müüma munandijahutit, kirjutab Unilad. Seadeldise mõte on parandada meeste viljakust.

Poolakate CoolTeci (Eestis on samanimeline OÜ, mis pakub samuti külmutustehnikat – toim) seadme nimi on CoolMen ja see peaks idee kohaselt taltsutama meeste viljatuse üha kasvavaid numbreid, hoides munandid jahedamal temperatuuril ja seeläbi parandades seemnerakkude tootmist.

Firma veebileht ütleb nii: „CoolMen seade taastab seemnerakkude tootmise loomuliku protsessi ja seeläbi parandab lühikese ajaga märkimisväärselt spermat ning paari viljakust.

CoolMen on innovatiivne seade, mis stabiliseerib munandite temperatuuri optimaalsesse vahemikku. Lühikese ajaga parandab CoolMen märgatavalt sperma näitajaid ja tulemuseks on paari tõusnud viljakus.“

CoolTeci andmetel mõjutab munandite temperatuur viljakust 60% meeste puhul. Vaid ühekraadiline temperatuuritõus võib kahandada seemnerakkude tootmist 40% võrra.

Seadeldis salvestab infot temperatuuri, kasutusaja ja aktiivsuse (uni, istumine, füüsiline tegevus jne) kohta. See ühendub kasutaja nutitelefoniga ja kogub andmeid, mida saab analüüsida meestearst.

Meeste viljatust võivad põhjustada erinevad tegurid nagu näiteks kitsad riided, palju autoroolis või arvuti taga veedetud aega, aga ka sage saunaskäimine.

CoolMen on kujundatud diskreetse seadeldisena ja riiete all kantuna peaks see olema teistele täiesti märkamatu.

Daily Maili teatel on toode veel katsetamisfaasis, aga peaks siiski üsna peatselt ka müüki jõudma. Kuu aja jooksul iga päev 12–16 tundi kantava munandijahuti hakkab maksma 270 euro ringis.