Foto: Pixabay
Tehnika
7. jaanuar 2019, 21:38

VIDEO | TÕELINE AARE: Bulgaarias avastati 11 neitsilikku 1994. aasta BMWd

Bulgaarias leiti vanast tehasest 11 viienda seeria BMWd (E34), mis valminud juba veerandsada aastat tagasi, aga sõitnud alla kümne kilomeetri.

Jalopnik vahendab, et ootamatult leitud vintage keskklassi luksusautodest pani pildid ja video internetti üles Bulgaaria kohalik autode keretööde ettevõte. Firma teatel tahab autode leidja jääda anonüümseks ja sestap me kogu leidmislugu kahjuks teada ei saa. Küll aga valgustas ettevõtte esindaja pisut tausta: kogu lugu on seotud maksudega.

„Nad ostsid pankrotistunud Hispaania edasimüüjalt üle 300 auto ja uskusid, et saavad teha head äri,“ rääkis keretööde firma esindaja. „Aga 1995. aastal rakendus Bulgaarias tarbimismaks (VAT), valitsus tegi veel mõningaid muudatusi ja nende kallite autode müümine muutus keerukaks.“

Uhkete 5. seeria bemarite omanik pidas plaani panna püsti rendiautode äri või müüa osad autod valitsusele – aga plaanideks need mõtted jäidki. Arvatavalt seisid need konkreetsed 11 autot mõnd aega kohalikus BMW esinduses, kuid ühel hetkel koliti masinad vanasse vabrikusse ja sinna need jäidki – eeldatavasti ootasid bemarid seal paremaid päevi üle 15 aasta.

Tõenäoliselt lähevad kümme 1994. aasta luksussedaani ja üks universaalkerega BMW ühel hetkel oksjonile. Ühe autosõprade maiuspala hinnaks pakutakse umbes 15 000 eurot.

Foto: Център за БОРБА с Ръждата