Tervislik elustiil ning positiivne eluhoiak hoiavad pikalt noorena.Foto: Oleg Magni, Pexels
Nipid
4. jaanuar 2019, 15:30

Nooruslikkuse saladus: 7 toimivat nippi, et peatada vananemine

Iga naine tahaks jääda igavesti nooreks. Ehkki igavesti nooreks jääda pole võimalik, saab vananemist märgatavalt edasi lükata. Võta appi need nipid!

Nii säilitad noorusliku välimuse:
1. Väldi suitsetamist ja alkoholi tarvitamine. Lisaks sellele, et suitsetamine kahjustab sinu südant ja kopse, on sel märkimisväärne mõju ka sinu naha vananemisele.
2. Tarbi piisavalt vitamiine. Naha jaoks on eriti olulised C- ja E-vitamiinid. Sama olulised on B6- ja D-vitamiin, mis aitavad pidurdada naha vananemist. Too oma toidulauale toidud, mis neid vitamiine sisaldavad.
3. Ole füüsiliselt aktiivne. See hoiab sinu vaimu ja keha noorena. Regulaarselt liikudes annad olulise panuse, et vananemist edasi lükata.
4. Toitu tervislikult. Jälgi, et sööksid regulaarselt 3 põhitoidukorda ja 2 einet päevas. Eelista koduseid toite, kus kasutad täisteratooteid ning ohtralt köögivilju.
5. Väldi liigset päikest. See pole kellelegi uudis, et UV-kiirgus vanandab nahka. Seega ära liialda päikesevõtmisega. Kindlasti kasuta ka spetsiaalseid kaitsekreeme.
6. Puhka. Kui su keha on pidevalt stressis ja väsinud, ei saa organism normaalselt toimida. Jälgi, et puhkaksid piisavalt.
7. Täida oma elu positiivsete emotsioonidega. Ümbritse end inimestega, kes sulle rõõmu teevad ja ürita igast oma tegemisest tunda naudingut.