Cerli Sarv ehk hing Fekeli usub, et usaldades ja vabaks lastes suudame muuta nii enda kui teiste inimeste elu õnnelikumaks. Foto: Laura Strandberg
Inimesed
22. mai 2020, 18:20

NIPIRAAMATU ARHIIVIST | Selgeltnägija Cerli Sarv: just rasked hetked viivad elus edasi! (5)

2019. aasta jaanuarikuu Nipiraamatu avaloos leiab sensitiiv Cerli Sarv, et just rasked hetked viivad elus edasi ning unistused täituvad, kui jätta kõrvale hirmud ja kinnisideed.

„Hirmud on põhiline takistus teel õnne ja parema elu poole. Nendega on raske võidelda, sest tihti on need olnud aastaid osa meie elust ning kujundavadki meid sellisteks, nagu oleme. Hirmud on justkui barjäär, mis hoiab meid käidaval rajal ning sealt on väga raske välja saada,“ leiab Cerli.

Samuti ei tule tema sõnul kasuks kinnisideed, millel laseme oma elu juhtida ning võime ekslikult arvata, et tegemist on unistustega. Hingesoovi asemel on need aga ühiskonna või teiste inimeste poolt pealesurutud ideed. „Unistuse asemel kinnisideed jahtides ei saa see kunagi teoks, sest hoiad sellest liigselt kinni. Lastes lahti oma hirmudest ning ka kinnisideedest, saab alguse muutus,“ sõnab sensitiiv.

Luba õnnel ja heaolul oma ellu tulla:

1. Ole teadlik oma hirmudest. „Hirmust lahtilaskmine on nagu raskest seljakotist loobumine. Luba endale elada ilma hirmuta ja nautida elu. Varsti märkad, kuidas sa ise ning ka teised sinusse hoopis teistmoodi suhtuvad,“ soovitab Cerli.

2. Pane paika väikesed sammud, mis viivad suurema eesmärgini. Sensitiiv näeb lõppeesmärki kui mäetipu vallutamist. Lihtsam on seda teha, kui panna enda jaoks paika vahepeatused, kus puhata ja protsessi nautida. Muidu võib sellest teekonnast saada suur piin, eriti kui libastutakse enne unistuse täitumist ning seda ei saavutatagi. Saavutusest olulisemgi on teelolek ning sellest rõõmu tundmine.

3. Luba unistustel muutuda. Selgeltnägija on märganud, et unistuste täitudes mõistavad paljud inimesed, et saavutatud elustiil, töökoht või oma ellu soovitud inimene pole see, mida nad enam tahavad. „Protsessi jooksul, liikudes järk-järgult läbi väikeste unistuste suurema eesmärgi poole, toimub ka meis endis areng ja prioriteedid muutuvad. Just see mulle elu juures meeldibki, et võid teha panuse ühele asjale, kuid kulgemise käigus leiad need tõelised pärlid,“ tunneb ta rõõmu elumängust.

4. Usu inimestest parimat. Cerli usub siiralt, et elades põhimõtte järgi käituda teistega nii, nagu sa soovid, et sinuga käitutaks, muutub ka su enda elu palju paremaks. Mõeldes, et meil on ainult tänane päev elamiseks, ei tahaks me seda rikkuda kibestumuse, kättemaksu ja halbade mõtetega. „Elu on mõnus mäng, kus loeb, kuidas sa sellesse panustad ja seda elad ning mida sa teistele soovid. Sa saad määrata oma mänguväljaku, mängureeglid ja tegelased. Nii lähevad ka unistused ja eesmärgid täide,“ leiab sensitiiv.

5. Rasked hetked on edasiviiv jõud. „Tänu rasketele hetkedele toimub meis vaimne areng. Ma ei otsi ega oota elus selliseid olukordi, kuid pärast valusatest hetkedest ülesaamist olen uhke, et nendega toime tulin. Mõne aja pärast selliseid olukordi analüüsides olen aru saanud, et seda oli vaja, et millestki lahti lasta ning jõuda elus uuele tasemele,“ kostab südikas naine. Ta julgustab kõiki eksimusi mitte kartma ja nii oma ellu värve tooma. Igavat valget lehte ei taha me ise ega keegi teine vaadata, kuid kontrastid ja värvid toovad elupildile juurde põnevust ja iseloomu.