Jäta kõrvale loogika ja tunneta maailma läbi alateadvuse.Foto: Pexels
Nipid
27. detsember 2018, 11:00

Selgeltnägija: kõik vastused meie küsimustele asuvad alateadvuses

Mis oleks kui oma igapäevaste toimetuste juures vahetaks hetkeks loogika tunnetamise vastu? Selgeltnägija ja ennustaja Amita soovitab kõigil usaldada oma sisetunnet, mis võib anda teinekord selgemaid vastuseid kui pragmaatiline probleemilahendus.

Meie igapäevane elu koormab teadvust ühiskonnas levinud stampide ja eelarvamustega. Selle tõttu oleme paljuski jätnud kõrvale alateadvuse ja selle kaudu elu tunnetamise. «Inimesed tormavad raha, karjääri ja maise järele, silmaklapid peas, nähes vaid teed, millel jalad astuvad. Ümbritsevad spikrid jäävad seetõttu märkamata,» võtab Amita tabavalt kokku tänapäevase elulaadi. 
Naine leiab, et enamikul on väga raske jätta kõrvale loogika ja kinnistunud elumustrid äratamaks alateadvus, et selle kaudu elu tajuda. «See protsess on individuaalne. Kuigi iga inimene võib avada oma meeled, võtab see mõnel nädalaid, mõnel aastaid. Samuti tuleb endaga aus olla – kas see pingutus on vaeva väärt?» selgitab ennustaja.

Paljutähenduslikud unenäod

Amita sõnul on kõik unenäod tähenduslikud. Unenägudes olevate sümbolite taga on peidus meile olulised lahendus päeval tekkinud probleemile. Magades korrastab aju informatsiooni ja enne ületamatuna näiv probleem võib unes leida loogilise lahenduse. 
«Unenägudega üritab meie alateadvus näidata meile olulisi sõnumeid, kuid me ei oska neid tähele panna,» on ta veendunud unenägude mõistmise tähtsuses. 
Unenägudele tähenduse leidmine on väga isiklik ja raamatud on selleks liiga pealiskaudsed. Kuna iga inimese alateadvus tõlgendab märke erinevalt, ei saa olla üheseid tähendusi. Igal inimesel on oma taust ning seosed, hirmud ja eelistused. Selleks et unenägu ärgates meelest ei läheks, tuleks see hommikul esimese asjana märksõnadega kirja panna. Hiljem, kui tekib vaba hetk, saab märksõnu, tekkinud mõtteid ja seoseid rahulikult analüüsida ning jälgida, mis sellele on eelnenud ja mis järgneb. Alguses on analüüsimine vajalik, kuid hiljem tulevad vastused juba automaatselt. 
Arvestama peab aga üht! «Kuna tegemist on tõlgendamisega, võid vabalt ka eksida. Keegi ei ennusta sajaprotsendilise täpsusega,» näeb naine inimlike vigade võimalust.

Maailma tunnetus mediteerides

Meditatsioon kui väga sügav suhtlemine iseendaga arendab meeli ja äratab alateadvuse, et leida vastuseid, mis sinna on peidetud. Selleks tuleb istuda mugavas poosis, sulgeda silmad ja püüda mitte mõelda. «Vaata seda tühjust, pimedust, mis on kinniste silmade taga. Mõne aja pärast tulevad mustrid, mõtted, pildid või helid – see oleneb inimesest. Proovi neid vaadata ja minna koos nendega,» kirjeldab Amita meditatsiooni.
Alguses on see keeruline, sest segama hakkavad argimõtted, kuid regulaarselt mediteerides läheb see ajaga lihtsamaks. Võib tunduda, et meie silmis ja mõtetes on pimedus ja vaikus, kuid tegelikult see nii pole.

Leia oma tööriist

Ennustaja julgustab igaüht tunnetuse kaudu leidma alateadvusega suhtlemiseks talle sobiva vahendi. «Reeglina on esimene tunne selles suhtes õige. See on sama seletamatu nagu armastus esimesest silmapilgust,» lisab ta. «Pole vahet, kas kasutad kive, pendlit või kaarte. Need on ainult vahendid, mille abil oma teadvus transsi viia. Sel hetkel lülitub loogika välja ja suudame näha väljaspool tavaelus domineerivaid mustreid,» selgitab Amita. Temal aitavad häälestuda kaardid. Naine otsib neilt sümboleid ja nende kombinatsioone, mis aitavad informatsioonil temani jõuda.