Pühade ajal võib süüa kõike, kuid tuleb jälgida, et kogused poleks liiga suured.Foto: Vida Press
Liina Metsküla 23. detsember 2018 08:00
 „Enamasti ei tee üks ülesöömine märkimisväärset kahju. Kui aga aegamisi toidukoguseid suurendada, magu kohaneb ja inimene on suuteline üha rohkem sööma. Ületäitunud magu võib põhjustada vaevusi, nagu röhitused, toidu tagasiheide ja rohked kõhugaasid. Tavaliselt on need ohutud ja mööduvad iseenesest,“ selgitab Laagri perearstikeskuse perearst Triinu-Mari Ots.

Triinu-Mari Ots tõdeb, et pühadeaegne ülesöömine on seotud nii emotsionaalsete kui ka seltskondlike põhjustega. „Eestlastele on omane pidude ajal ikka koos istuda ja laud peab olema lookas, suur osa jõulutraditsioone on seotud toidu tegemise ja söömisega. Lisaks on jõulud alati aeg, kui inimesed rohkem kokku saavad – just rahulikus koduses õhkkonnas ja ühissöömine on oluline osa koosolemisest,“ mõtiskleb Ots.

Edasi lugemiseks:

VÕIDA RAHA!

Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad

Vaata võimalusi
  • 8 digiväljaande lugemisõiguse
  • Üle 1300 tellijale mõeldud artikli kuus
  • Jagada tellimust 4 sõbraga
  • Võimaluse võita 100 € lisatulu kuus
Näita vähem
1 € / kuu11.99 € / kuu
-92%
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
3.99