Foto: Jörgen Norkroos
Galeriid
1. detsember 2018, 21:49

GALERII | Robootikafestival Robotex toob võistlema üle tuhande meeskonna

30. novembrist kuni 2. detsembrini leiab Tallinnas Näituste messikeskuses aset planeedi suurim robootikafestival Robotex. Tuhanded tehnikahuvilised tulevad kokku, et ehitada roboteid, võistelda ning tutvuda tehnoloogia uusimate arengutega.

Robotexi tegevjuhi Ave Laasi sõnul toimub Robotex juba 18. korda järjest. Selle raames pakuvad peamiselt põnevust robootikavõistlused. Kolme päeva jooksul toimub 26 võistlust igas vanuses võistlejatele, kes tulevad kokku rohkem kui 40st riigist. Võistkondi astub seekord võistlustulle 1161.

Aset leiavad näiteks ettevõtlusvõistlus, Starship’i loomade päästmise võistlus, Taxify võistlus, Tartu ülikooli robotite korvpall, TalTechi folkrace’i võistlus ning Insplay võistlused lastele ja noortele, mis keskenduvad tänavu teemale „Meie esimene start-up“.

Tehnoloogianäitusel on oma uusimaid tipptehnoloogilisi tooteid ja teenuseid demonstreerimas ettevõtted nagu Cleveron, Starship, XPRIZE, Insplay jt. Tervise Arengu Instituut on väljas suhtlusrobotiga Abot, Milrem tutvustab isejuhtivat tanki, TalTech näitab Iseautot, Formula Student esitleb vormelit, KNM on väljas hologrammidega. Tartu Ülikooli stendil saab vaadata ja proovida ClearBot roboteid, kõige kiiremat kaamerat ja kõige külmemat jäätist. Näha ja kogeda saab palju muudki, mis tehnoloogiamaailmas hetkel kuum.

2017. aastal külastas Robotexi üle 27 000 inimese. Robotex International 2018 festival Tallinnas toob tänavu kokku juba üle 30 000 tehnoloogiaentusiasti kogu maailmast. Robootikavõistluste tänavune auhinnafond on ligi 100 000 eurot.

Vaata festivalimelu galeriist!