Hanna-Liina Võsa pani kirja oma lemmiklood, mis meenutavad nii mõndagi.Foto: HELIN LOIK-TOMSON
Uudised
30. november 2018, 09:28

JÕULUD | Hanna-Liina Võsa lemmiklood juhatavad sisse advendiaja

Lauljanna Hanna-Liina Võsa on reastanud oma lemmikood, millest nii mõnigi on väga isikliku tähendusega. Pane sinagi need lood mängima kui süütad esimese advendiküünla ning võta aega mõtisklemiseks.

Kohe kuuled:

1. Hunger - Florence and the Machine
See lugu on 100% minu praeguse eluhetke hümn. See tekst ja ka loo enda ülesehitus januneb mingi suurema muutuse ja kasvamise järele. Seda sama janu tunnetan nii endas kui ka üldises maailmapildis.

2. Say something - Justin Timberlake feat. Chris Stapleton
Seda lugu peaks kindlasti kuulama koos videoga. Kuigi tegemist on lihtsa pop-looga, siis minu jaoks võiks see kesta ja kesta, lihtsalt nii hea groove on. Ja kui ma näen, et lihtsa pildi sisse on pandud nii palju tööd ja armastust, siis ongi juba äge!

3. Mystery of love - Sufjan Stevens
Sufjan Stevens on üks maagiline muusik, kes oskab oma lugudega mängida inimese tunnetekeeltel väga filgraanselt. See konkreetne lugu pärineb filmist Call Me By Your Name ja nagu laul ise, jäi ka see film mind pikaks ajaks kummitama.

4. Alive - Atella
Selle loo tausta ma üldse ei tea, aga nagu Spotify mõnikord ikka lugusid soovitab, siis seda tegi ka selle looga. Mulle selline beat väga imponeerib.

5. Kunagi läänes - Miljardid
Eelmisel talvel Rootsis etendusi andes, ketras minu kõrvaklappides teatrisse minnes ja sealt tulles alati Miljardite plaat. Ma ei väsinud sellest kunagi, nagu ka sellest loost.

6. Leva - Erki Pärnoja
Erki ja Anna on head sõbrad ning selles loos on sees nii nende armastus teineteise kui ka lihtsalt armastus kõige ümbritseva vastu. Imeline helidemaastik.

7. Shape of the heart - Ané Brun
Ané Brun on minu kõigi aegade lemmikuim laulja ja laulukirjutaja. Ta on justkui see oma aare, mida tegelikult väga jagada ei raatsigi. Nii mõnigi purunenud süda on teda kuulates terveks ravitud ja tema mõne aasta tagune Vilniuse kontsert on minu live kontserdielamus nr. 1.

8. Middle of the bed - Lucy Rose
Kunagi Positivuse festivalilt avastatud punapäine tütarlaps, kellest ma olin nii võlutud, et jätsin talle esimest korda elus ka väikese fännikirja. Lihtne ja siiras.

9. Turnaround - Melanie Penn
Melanie on minu sõbranna Ameerika Grease'i aegadest ja elan väga kaasa tema muusikalisele teekonnale laulukirjutajana.

10. Loved the love - NÖEP
Minu väikestel jooksuringidel on NÖEP asendamatu kaaslane ja see lugu on kuidagi eriti "völismaine" ja kui ei teaks, et tegu on eestlasega, siis ei aimaks seda eales.