Foto: Tootja
Tehnika
21. november 2018, 09:12

Subaru WRX STI Diamond Edition – auto, mida sa ilmselt mitte kunagi ei saa!

Tänavu tähistab Subaru autospordi divisjon Subaru Tecnica International (STI) oma 30. sünnipäeva. Sel puhul on legendaarsest WRX STI-st välja lastud veel üks eriseeria, Diamond Edition. Ajaloo seni võimsaim WRX jääb aga meiesugustele teatud põhjustel kättesaamatuks.

Subaru otsustas 2017. aastal, et ikooniline WRX STI Euroopas enam järge ei saa. Lohutusteks tehti fännidele limiteeritud eriseeria Final Edition, millest kuuldavasti koguni kümmekond Eestis ära osteti. Need autod tunneb tänavapildis ära veidi agressiivsema ninaosa ja kollaste pidurisadulate järgi.

Nüüd siis on divisjon otsustanud sünnipäeva siiski suurejooneliselt tähistada ja laseb müügile võimsa eriseeria Diamond Edition.

Ent võimalus see auto endale osta, on suhteliselt kesine. Teadaolevalt tuleb DE müügile vaid Lõuna-Aafrika vabariigis ning seda valmistatakse tõepoolest peotäis, 30 eksemplari.

Diamond Edition on valminud STI LAVi inseneride käe all ja väärib äramärkimist kasvõi sellepärast, et valmis on segatud eriti kange õndsuse kokteil. Elüüsium!

Autol on võimsust 260 kW (349 HJ!) tänu 2,5-liitrise boksermootori ECU mapping’ule ehk mootori juhtaju seadistamisele ja jõudlust suurendavale väljalaskesüsteemile. Mootor on saanud ka uue STI tugiraami.

„Nullist sajani” kerib STI Diamond Edition end 5,03 sekundiga – see on seitse kümnendikku kiirem „tavalisest” STI-st. Tippkiiruseks annab divisjon 255 km/h.

Millised on auto muud toredused ja kui palju üksikud õnnelikud oma „teemandi“ eest maksavad, loe edasi Acceleristast.