NÄNNI NII ET UPUTAB: "Need ilutooted, kleidid, kingad ja tarbeesemed on ainult väike osa minu "töötasust"," paljastab Mariann.Foto: LAURA STRANDBERG
Uudised
19. november 2018, 14:37

Eesti armastatuim ja vihatuim blogija Mallukas ütleb mida mõtleb (3)

„Elatun täielikult blogimisest. On vähe neid asju, mida olen pidanud viimasel ajal ise ostma, ilu- ja tarbetooteid tuleb pakikulleriga mulle pea iga päev," tunnistab Mallukana tuntud Mariann Treimann.

Mariann nendib, et paljud inimesed, sealhulgas osad blogijad, peavad tema käitumist ebaeetiliseks. «Mina ei tea, mis suur soigumine viimasel ajal selle blogimise ja eetika pärast käib. Ma kardan, et see tuleb pigem inimestelt, kes on lihtsalt kadedad, et blogijad «niisama asju saavad». Kuigi niisama ei ole siin ilmas midagi,» arutleb Mariann. Ta toob näite: "Kui mina lähen kokkuleppel restoraniga sinna nn tasuta sööma, siis ma pean tegema pilte ja kirjutama hiljem arvustuse. See on minu aeg ja energia. Samamoodi on mingite toodetega." Olgu selle eetilisusega, nagu on. Tõsiasi on see, et Mariannile kirjutavad tooteesindajad ja firmad vähemalt korra päevas sooviga Mallukas.com lehe kaudu reklaami saada. "Olen üsna nahaalne küsija. Kui mul on midagi konkreetset vaja, siis pöördun otse firma poole. Ja tavaliselt saan ka," tunnistab ta. Nii on tal näitena tuua arvuti Macbook Air, mille saatis talle pärimise peale firma Valge Klaar. Samamoodi sai ta endale Nikoni ülikalli peegelkaamera. "Need on sellised suuremad asjad. Ilutooteid ja riideid on mulle saadetud ikka väga suurtes kogustes. Ütleme nii, et ma ei pea elu lõpuni enam ühtegi šampooni ostma," tõdeb Mariann. "Näiteks ükskord kirjutasin Romwe.com lehele ja nüüd saadavad nad mulle pidevalt kleite kandmiseks-reklaamimiseks," jutustab Mariann. Ka 2015. aastal toimunud pulma tarbeks pidid Mariann ja Kardo oma taskust välja käima üsna minimaalse summa. "Saime tasuta sõrmused, ülikonna, kleidi, toitlustuse ja palju muud," jutustab Marian.

Täispikk intervjuu ilmus juuni Nipiraamatus 2015