Foto: Kuvatõmmis/YouTube
Tehnika
13. november 2018, 18:59

Nagu „Tähesõdadest“: Dubai politsei hakkab patrullima lendavate masinatega

Dubai emiraadis ei julge ilmselt keegi juba praegu liikluseeskirju rikkuda või muid sigadusi teha, sest muuhulgas sõidavad politseinikud seal juba Bugattide ja McLarenitega. Ja tulevikus ka lendavad: ühekohalise Hoversurf Scorpioniga, mis kujutab midagi drooni ja „Tähesõdade“ õhutsikli vahepealset.

Maxim märgib, et filmiliikuri ja Scorpioni erinevuseks on neli pöörlevat propellerit. Ja muidugi see, et Scorpion on päriselt olemas.

Hoversurfi juht Alexander Atamanov kinnitas mullu Facebookis, et Dubai politsei on allkirjastanud koostööleppe ja firma hakkab politsei toel koostama lendavaid motikaid. Nüüd on Dubai politsei tehisintellekti osakonna juht Khalid Nasser Alrazooqi teatanud, et hõljukratas S3 2019 Hoverbike võetakse arvatavalt kasutusele aastal 2020 ja eeskätt selliste väljakutsete puhul, kus politseinikud ei saa ratastel või jalgsi sündmuspaigale ligi.

Hoversurf ei kavatse Dubaiga piirduda: firma kinnitusel on selliseid hõljukliikurid varsti kõikjal ja juba praegu tehakse nende kasutuselevõtu osas tööd veel kolmes maailma paigas.

Kui juba filmide peale jutt läks, siis peab ka märkima, et allolev politseihõljuki harjutusvideo toob natuke silme ette ka „Harry Potteri“ lendluuapalli.