Nüüd on tagumine aeg talverehvid alla panna, et lume ja libedate teeoludega mitte kraavi sõitaFoto: Robin Roots
Ilm
11. november 2018, 13:06

ILMAPROGNOOS: järgmisel nädalal sajab lörtsi ja lund (9)

Riigi ilmateenistus lubab järgmise nädala esimeseks pooleks üsna hullu ilma: sajab lörtsi ja lund ning puhub vali tuul. Nädala teises pooles ilm siiski leebub ning läheb taas soojemaks. 

Esmaspäeval jätkab kõrgrõhuala liikumist lõuna poole. Läänemere lõunaosast aga liigub madalrõhulohk põhja poole. Öösel on vihmavõimalus vaid saartel, kuid ennelõunal jõuab saartele uus sajuala, mis liigub edasi ida poole. Vihmana algav sadu läheb Kesk- ja Ida-Eestis üle lörtsiks. Kagutuul on jätkuvalt tugev. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, saarte rannikul kuni 6, päeval 1..6°C.

Esmaspäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenisuts.ee

Teisipäeval areneb Skandinaavia lõunaosa kohal osatsüklon, mis võtab suuna Soome. Öösel sajab lörtsi ja vihma, Ida-Eestis kohati ka lund. Päeval sajab enamasti vihma ja mitmel pool on sadu tugev. Öösel korraks nõrgenenud kagutuul tugevneb päeval uuesti ja pöördub lõunasse, saartel edelasse. Õhutemperatuur on öösel Ida-Eestis -1..+3, Lääne-Eestis 4..7, päeval 4..10°C.

Teisipäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenisuts.ee

Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond Valge mere suunas. Üle Baltimaade ulatub selle madalrõhuala lohk. Öösel sajab vihma, sekka ka lörtsi, pärast keskööd sadu lääne poolt alates lõpeb ja päeval sajab vaid kohati vähest vihma. Lõuna- ja edelatuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 2..7, Kagu-Eestis võib 0°C –ni langeda, päeval 4..8°C.

Neljapäevaks madalrõhkkond eemaldub ja lõuna poolt tugevneb kõrgrõhuhari. Kohati sajab vähest vihma. Öösel on tuul nõrk ja muutliku suunaga, päeval tugevneb edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, saarte rannikul kuni 7, päeval 4..8°C.

Reedel liigub Läänemerelt üle Eesti itta sooja niiske õhumassiga madalrõhulohk. Öösel sajab kohati vihma, päev on sajune. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 3..7, päeval 6..10°C.