Telefoni mõõtu seadmest saab lahti voltides tahvelarvuti suurune videoekraan.Foto: Tootja
Tehnika
8. november 2018, 13:22

KLAPITELEFONI UUS TASE: Samsung näitas kokkuvolditavat nutiseadet

Lõuna-Koera tehnikatootja Samsung tutvustas äsja uut nutitelefoni, mille tahvelarvuti suuruse ekraani saab enne seadme taskussepanemist kokku voltida.

The Verge’i teatel nimetab Samsung kokkumurtavat tehnikaimet „Infinity Flex Display’ks“. Arenduskonverentsil kustutati seda tutvustades suurem osa tuledest, et seadme erilise kujundusega elemente arvatavalt tööstusspionaaži eest kaitsta.

Justin Denison ettevõtte turundusosakonnast demonstreeris, kuidas telefoni saab voltida lahti tahvelarvuti suuruseks ja siis tagasi taskusse mahtuvaks murda. Seadme peal on ekraan, mis toimib telefonina ja sees 7,3-tolline suur ekraan, mis kahtlemata hea näiteks Õhtulehe videote vaatamiseks. 

Multiaktiivne aken võimaldab Samsungi teatel kasutada kolme rakendust korraga. Tootja teatel on volditava telefoni massitootmine „kuude küsimus“. Aga millal saab näha rohkem kui vaid prototüüpi pimedas ruumis, seda tootja ei öelnud.

Volditavat telefoni varustab Androidi operatsioonisüsteemiga Google ja arvatavalt jõuab see turule millalgi järgmisel aastal.

Sealjuures võis Samsung küll olla esimene, kes volditavat telefoni piiluda lasi, aga mitmed teisedki tootjad töötavad sama tehnoloogia kallal. Näiteks tahab midagi sarnast tuleval aastal müügile tuua Huawei, enda prototüüpide kohta on salapäraseid vihjeid puistanud Lenovo ja Xiaomi ning LG töötab lausa sellise painduva OLED-ekraani ja teleri kallal, mida võimalik kokku rullida ja karpi panna.