Mailis Reps koos pesamunagaFoto: Teet Malsroos
Uudised
31. oktoober 2018, 16:42

Mailis Repsil kulub laste huviringidele 650 eurot kuus. Aga sinu perel?

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ei koonerda oma kuue lapse huvihariduse pealt. Tahame ju kõik, et meie lapsed saaksid tegeleda nende harrastustega, mis neile meeldivad ja sobivad.

Paljud pered peavad siiski valima, kuhu ringi on neil võimalik oma lapsed kirja panna. Koolides leidub küll ka tasuta huvitegevusi, kuid paraku sinna kõik ei mahu või ei leidu nende seast lapsele meelepärast. Nipiraamat uuris minister Mailis Repsilt kui palju tema peres kulub ühes kuus laste huviringidele.
Kuue lapse ema annab oma pere ringidest matemaatika ülesande stiilis ülevaate: „Kuuest lapsest neli käivad muusikakoolis, kus õppemaks on lapse kohta kehtestatud 72 eurot kuus. Kaks last käivad ujumiskoolis 70 eurot kuus ning kaks väiksemat käivad ujumas 50 eurot kuus. Vanem poeg mängib tennist 120 eurot kuus. Lisaks tuleb vahel võtta ka õpetajatelt muusikakoolis eratunde, kuid see juba varieerub ning on raske täpset keskmist välja tuua.“ Nii veerebki pere eelarvest 650 eurot ja veidi enamgi huviringide kukrusse.

Mailis Reps koos pesamunaga Foto: Teet Malsroos