Talv ja libedus saabuvad alati ootamatult!Foto: Chris Peeters / Pexels
Tehnika
30. november 2020, 15:37

VIIMANE AEG REHVE VAHETADA! 3 asja, millele enne tähelepanu pöörata

Alates homsest ehk 1. detsembrist on talverehvid kohustuslikud, seega suundu esimesel võimalusel rehvivahetuspunkti, et tagada nii endale kui teistele turvaline teekond. Millele enne rehvivahetust veel tähelepanu pöörata? 

Teosta kontroll
Eemalt vaadates võivad rehvid igati korras tunduda, kuid kas oled neid ka lähemalt inspekteerinud?

Pane tähele järgmist:

  • Mustri jääksügavus. Seaduse järgi on talverehvide minimaalseks mustri jääksügavuseks 3 mm, kuid Rehviliit soovitab rehve, mille jääksügavus on 4 mm. Mõned spetsialistid peavad selliseid rehve aga juba läbikulunuks ning ei soovita väiksemat jääksügavust kui 5-6 mm.
  • Rehvide vanus. Rehve tuleks vahetada minimaalselt iga viie aasta tagant. Isegi kui rehvi väline seisukord näeb hea välja, siis vanusega kaotab kumm elastsust. Kulunud ja vanad rehvid muudavad auto raskemini juhitavaks, pikendavad pidurdusteekonda ning ka auto kütusekulu on suurem. Rehvi tootmiskuupäev on kirjas rehvil neljakohalise numbrina. Esimesed kaks tähistavad tootmise nädalat ja viimased kaks tootmise aastat.
  • Rehvirõhk. Kindlasti ei tasuks alahinnata õiget rõhku rehvides. Läbi rehvide puudutab keskmine sõiduauto vastu maad vaid 40 cm2 ulatuses. Ülerõhu puhul on puuteulatus väiksem, mis mõjutab auto juhitavust ning pikendab pidurdusteekonda. Tühjade rehvidega sõitmine lühendab rehvide eluiga ning suurendab kütusekulu.

Hea teada!

  • Talverehvidega sõitmine on lubatud 15. oktoobrist 31. märtsini.
  • Talviste tee- ja ilmastikuolude korral võib talverehve kasutada kuni 30. aprillini.
  • Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.
  • Lamellrehvidega võib sõita aastaringselt. 

Allikas: Rehviliit, Maanteeamet

Kas talverehvid on olemas? Foto: fancycrave1 / Pixabay