Foto: Pixabay
Tehnika
10. oktoober 2018, 17:20

Google kaebas euroliidu hiigeltrahvi edasi

Google vaidlustas sel nädalal edasi Euroopa komisjoni otsuse määrata ettevõttele ligi viie miljardi dollari (4,4 miljardit eurot) suurune trahv. Euroopa liidu täidesaatev organ otsustas suvel, et Alphabet Inc. on teadlikult rikkunud monopolidevastaseid seadusi.

Euroopa komisjoni kinnitusel on Google oma Androidi operatsioonisüsteemiga kuritarvitanud turu juhtpositsiooni, sidudes kokku sellised tooted nagu Google’i otsing ja Chrome’i rakendus ning makstes teistele tehnikatootjatele, et Google’i otsing oleks vaikimisi peamiseks seadistatud.

Juulikuise otsuse järel teatas Google, et kaebab selle edasi, aga kuni selle nädalani seda ei tehtud. Google’ile anti suvel 90 päeva aega, et lõpetada seadmetes Google Play Store’i pakkumisel konkurentsivastane käitumine.

Google’i jaoks on see juba teine süüdistus euroliidu monopolidevastaste seaduste rikkumises. Eelmisel suvel leiti, et Google on otsingutulemustes asetanud enda ostlemisteenuseid konkurentide omadest ettepoole. Selle eest määrati ettevõttele 2,7 miljardi dollari (2,4 mlrd €) suurune trahv.