iPhone XS ja XS Max.Foto: Pixabay
Tehnika
2. oktoober 2018, 11:29

VIDEO | Uute iPhone’ide omanikke kiusab oluline probleem, Apple püsib vait (2)

Uute iPhone XS ja XS Max nutitelefonide omanikud kurdavad, et telefonid keelduvad end täis laadimast. BBC teatel pole telefonitootja Apple seni klientide muret kommenteerinud ega lahendusi pakkunud.

Mitmed uute „föönide“ omanikud on teatanud, et kui telefon on mõnd aega olnud vaikeolekus, siis keeldub see end edasi laadimast. Osad telefonid laevadki akut vaid siis, kui ekraan on „üles äratatud“.

Juutuuber Lewis Hilsenteger (12 miljoni vaatajaga kanal Unbox Therapy) pani probleemile nimeks „chargegate“. Oma laupäeval avaldatud videos katsetas mees üheksat iPhone’i, ühendades need Apple’i originaallaadija abil vooluvõrku.

2017. aasta iPhone X laadis probleemideta, mitmed uued XSid ja XS Maxid aga mitte. Suurem osa telefonidest laadis ainult siis, kui ekraan oli aktiveeritud ehk seade tööolekus. Üks telefon aga keeldus üldse särtsu sisse võtmast. 

Hilsentegeri sõnul korraldas ta katse pärast seda, kui üks vaataja talle kirjutas ja probleemi kurtis. Mees ise polnud seda muret kogenud, sest ta ise kasutab juhtmevaba laadijat.

Oma videos – mida seni vaadatud ca 5,5 miljonit korda – avaldas juutuuber lootust, et loodetavasti avaldab Apple peatselt tarkvaraparanduse, mis laadimisprobleemi lahendab.

Ka Apple’i enda kodulehele ja sotsiaalmeediasse on postitatud mitmeid kaebusi seadmete laadimise kohta. Mõnede kasutajate sõnul ei saa täiesti tühja akuga telefoni üldse laadida.

Apple ise pole probleemi veel kommenteerinud. Oma enda veebipäevikus on Apple öelnud vaid seda, et mõnikord võib telefon keelduda laadimast, kui on ühendatud arvutiga.