Foto: TEET MALSROOS
Tehnika
1. oktoober 2018, 18:39

Kuidas sõita lapsega autos nii, et keegi tülli ei läheks?

Kes tänavuse suurepärase suve veetis suuremalt jaolt lastega reisides, mõistab ilmselt eriti hästi, miks autokaupluste ja -teeninduste kett Autoekspert soovitab soetada need seitse asja autosse just laste jaoks - elu on pärast seda märksa muretum. 

Esiistme seljatoe kate. Võimaldab lapsel täpselt nii kaua jalgadega seljatuge togida, kuniks eesistujal kannatust jätkub, aga iste jääb puhtaks.

Sahtlite komplekt. Eesistuja seljatoe külge kinnitatavatesse sahtlitesse saab mahutada raamatu, veepudeli, snäkke jm, et tagada autos mingisugunegi kord.

Istmekate. Lastega sõites tagaistmel rangelt soovituslik - elu läheb oluliselt lihtsamaks! Et tagada parim sobivus, saab autopoest soetada täpselt konkreetsele margile ja mudelile toodetud katte.

Hoidik tahvelarvutile. Kui õnnestub lapsed autosõidu ajal ekraanidest eemal hoida, siis tuleks seda teha. Kui aga ees on pikem sõit, kus neist pole pääsu, tasub ohutuse huvides kasutada ekraanihoidikut: ka väikese kokkupõrke korral võib lendu pääsenud tahvelarvuti autos sõitjaile viga teha.

Käsitolmuimeja. Lastel läheb ikka midagi ümber, pudiseb ja puruneb, rääkimata autosse toodud liivast, kõrtest jmt. Kui autos on käsitolmuimeja, saab suurema segaduse esimese peatuse ajal koristada.

Märjad salvrätikud. Kleepuvad näpud ja plastpindadele ilmunud plekid tuleks võimalikult kiiresti puhastada - ülikiiresti saab plekke muidu mitu korda rohkem .

Päikesevarjud akendele. Kas tänavune päikeseküllane suvi tõesti ei sundinud neid soetama?