Foto: Pixabay.com
Tehnika
28. september 2018, 16:14

SPOTIFY PANEB KÄE ETTE! Pereplaani kasutavad sõbrad ajab lahku GPS

Tundub, et populaarne muusikaplatvorm Spotify üritab kaotsiminevaid veeringuid kinni püüda. Nimelt on paljud Saksamaal ja USAs elavad pereplaani kasutajad saanud nõude, et nad kinnitaksid enda asukohta GPS-i abil.

Ülima tõenäosusega võtab firma sellise liigutusega sihikule inimesed, kes tegelikult ühe katuse all ei ela ning sama perekonnanime ei oma, vahendab The Verge. Tegemist on ju avaliku saladusega, et arvestatav hulk Spotify kasutajaid kasutavad teenuse pereplaani võimalust raha säästmise eesmärgil – selle asemel, et maksta individuaalse tellimuse eest, panevad sõbrad raha kokku ning saavad lõppkokkuvõttes enda jaoks odavama summa eest sama sisu.

Ühe pereplaani alla võib kuuluda kuni 6 inimest, kes Spotify reeglite kohaselt peaksid kõik sama aadressi jagama. Paljud kasutajad, kellele meili teel GPS-kontroll saadetud, on väljendanud aga pahameelt, kuna kõik pered ei ela alati ühe katuse all.

Samas on Spotify käitumine finantsilisest aspektist lähtudes igati arusaadav. Billboardi andmetel kasutavad tervelt pooled erinevate voogedastusplatvormide kasutajad pereplaane.

Spotify esindaja sõnul on hetkel tegemist piiratud eksperimendiga valitud turul ning rohkem infot neil jagada ei ole.