Foto: Pixabay
Tehnika
5. september 2018, 16:12

Uber jätab kehva hindega kliendid taksota

Sõidujagamisrakendus Uber lõpetab Austraalias ja Uus-Meremaal nende seniste klientide teenindamise, kel on kehv reisijahinne.

BBC kirjutab, et teadupärast saavad Uberi reisijad hinnata oma sõidukogemust ja juhti ning ka juhid saavad hinnata reisijaid. Edaspidi peavadki need reisijad, kelle keskmine hinne on 4/5 või väiksem, kuueks kuuks muu transpordivahendi leidma.

Uberi enda teatel on selle sammu eesmärgiks parandada reisijate käitumist. Austraalia ja Uus-Meremaa valiti pilootprojekti kohtadeks juhtide tagasiside põhjal. Tõsi: tegelikult prooviti reisijate kasvatamist esmakordselt tänavu Brasiilias.

Uberi kõneisik ei tahtnud täpselt öelda, kui paljudel meie poolt vaadates teisel pool maakera tegutsevatest 2,8 miljonist kasutajast on neljast madalam reisijahinne, aga ta hindas, et vaid „mõnel tuhandel“.

Uus reegel hakkab kehtima 19. septembril ja nõmedama käitumisega reisijad saavad enne sõidukeeldu mitu hoiatust ehk võimalust end parandada.

„Ole viisakas ja juhiga arvestav. Võta prügi endaga kaasa ja ära jäta autosse korralagedust,“ ütles Uberi piirkonnajuht Susan Anderson käitumise kohta, mida sõidukeelu vältimiseks järgida tasuks.