Blackwell Rum Bar Jamaical.Foto: Kuvatõmmis/Instagram/thecaveshotel
Reisimine
14. august 2018, 12:11

JUUA JAMAICA KOOPAKÕRTSIS JA SURRA: millised on maailma kõige ägedamad baarid?

Kirglikud reisisõbrad on ilmselt juba aastasadu õhates tsiteerinud kuulsat fraasi „Näha Pariisi ja surra!“ Aga Belgia kirjastus Lannoo on koostanud reisiraamatu „150 Bars You Need to Visit Before You Die“ ehk „150 baari, mida lihtsalt peab enne surma külastama“. Maxim valis raamatust välja kümme kõige vingemat joogikohta maailma eri paigus.

Väljaanne märkis sissejuhatavalt, et väljend „maailma parim baar“ on äärmiselt subjektiivne ja ilu on alati vaataja silmades. „Asi polegi niivõrd kokteilides, rahvas, sisekujunduses ja vaibis, vaid pigem unikaalses maagias ja mälestustes, mis baarikülastajale tekivad,“ kirjeldas Maxim.

The Alchemist, London, Suurbritannia

Asub Londoni südames, nimi „Alkeemik“ viitab sellele, et kokteilide segamisel minnakse lausa molekulaartasandile.

Bar Raval, Toronto, Kanada

El Raval on tegelikult Barcelona piirkond, mis tuntud oma ööelu ja kabareede poolest. See kujutab erinevate kultuuride sulatusahju, nagu ka Bar Raval Torontos. Väga hispaanialik, lisaks saab tellida põnevaid „madala oktaanarvuga“ kokteile.

Dante, New York, USA

Ikooniline baar avas uksed juba 1915. aastal ja seda on enam kui saja aasta jooksul külastanud kes teab kui palju kuulsusi ja kunstnikuhingi. Sisu värskendamiste käigus on alati minevikku ehk Ernest Hemingway, Bob Dylani ja Al Pacino aegadesse lugupidamisega suhtutud.

Untitled Supper Club, Chicago, USA

Näeb natuke labürindi moodi välja. Pea igal nurgal on midagi uut. Suurimas ruumis on viiel õhtul nädalas üritused ja kontserdid, kõrval on restoran, lisaks on šampusetuba, viskiraamatukogu ja mitu baari veel.

Beaufort Bar, London, Suurbritannia

Savoy hotelli baaris on hingemattev art deco stiilis sisekujundus ja seal pakutakse fantaasiarikkaid kokteile.

Blackwell Rum Bar, Negril, Jamaica

See hotellibaar on koht, millel silm lihtsalt puhkab. Asub vulkaanimäe koopas ning mööbel on samuti kivist valmistatud. Muidugi saab tellida näiteks kokteili „Goldeneye“, mis koosneb Blackwelli rummist, värskest apelsini- ja ananassimahlast.

Gianni Bar, Los Angeles, USA

NoMadi hotellibaar avati alles sel aastal, kunagi oli hotellis Itaalia panga peakontor. Nii kannabki baar tolle panga asutaja Amadeo Gianni nime. Stiilne lobby baar avaldab kaaslannale kindlasti muljet.

Gold on 27, Dubai, Araabia Ühendemiraadid

Puhas luksus, lehtkuld ja unikaalne Dubai. Parimad tooted ja ebatavalised koostisosad.

Djapa Bar, Hongkong, Hiina

Interjööris on mänguliselt kombineeritud Jaapani kunst ja värvikad Brasiilia seinamaalingud. Ka joogid on vastavad: Brasiilia stiilis kokteilid või mõni 300 eksklusiivsest Jaapani viskist.

Dogma, Antwerpen, Belgia

Vintage nahktoolid ja pilkupüüdev baarilett, peamiselt retrostiil, milles korralik annus rock’n’rolli. Omanik Didier Van den Broeck on tunnustatud baarimees, kes segab loominguliselt oma versioone klassikalistest kokteilidest ja loob ka enda omi.

Pilte neist baaridest vaata SIIT.