VIIVIKONNA: Varemetest koosneva kaevandusasula stalinistlikud hooned ehitasid kunagi saksa sõjavangid. Linn valmis 1955. aastaks, kuid selle allakäik algas juba kaks kümnendit hiljem, kui sealne kaevandus 1974. aastal suleti.Foto: Dannar Leitmaa
Reisimine
11. august 2018, 00:01

Traditsiooniline suvine automatk "Hakka kuhugi poole sõitma ja poogen, kuhu jõuad"

SIHITULT IDA-VIRUMAAL: kolamine kummituslinnas ja ujumine karjäärides (27)

Ida-Virumaa pakkus karme kogemusi: Püssis ja Viivikonna külje all hakkasid silma kuuliaukudega sildid, ning majades, millest pool oli kokku kukkunud, elasid endiselt inimesed. Mis puudutab aga selle kandi söömisvõimalusi, siis pärast Jõhvit ei karjuks enam isegi Gordon Ramsey, vaid tihuks üksnes nutta.

da-Virumaa pakkus karme kogemusi: Püssis ja Viivikonna külje all hakkasid silma kuuliaukudega sildid, ning majades, millest pool oli kokku kokkunud, elasid endiselt inimesed. Mis puudutab aga selle kandi söömisvõimalusi, siis pärast Jõhvit ei karjuks enam isegi Gordon Ramsey, vaid tihuks üksnes nutta.

Võtsin jälle ette igasuvise automatka „Hakka kuhugi poole sõitma ja poogen, kuhu jõuad". Seekord mõjutas suunavalikut tööalane ülesanne, sestap võtsin kursi ida poole. Keskpäeval välja sõites selgus, et auto konditsioneer ei tööta, ja nii pidin 40 minuti pärast keerama metsa vahele ning otsima üles ujumiskoha. Järvi Pikkjärve ääres olid kaks prouat, laps ja koer. Vesi oli soe ja ujuda sai igati normaalselt. Mustikaid polnud. 

Edasi lugemiseks: