Foto: Tootja
Tehnika
26. juuli 2018, 09:27

NOOBELAUTO: uuenenud Porsche Macani linnamaasturi sees tuksub sportlase tugev süda

25. juulil esitles Porsche Shanghais mudeliuuenduse läbinud noobelmaasturit Macan. Umbes 40 protsenti kõigist müüdud Porschedest on justnimelt Macanid, seega võib ka uustulnukale julgelt ennustada müügiedu.

Kuigi Porsche on ennekõike tuntud legendaarse sportautode tootjana, moodustavad noobelmaasturid Cayenne ja Macan umbes 70 protsenti Porschede kogumüügist. Macan tuli turule 2014. aastal ning aasta hiljem saavutas Porsche läbi aegade kõige paremad müüginumbrid – nii kasum kui käive kasvasid neljandiku võrra.

Alates müügiletulekust kuni tänaseni ei ole Macani oluliselt värskendatud ning selleks on selge põhjus – noobel kompaktmaastur võiks oma ajatu disainiga võluda ostjaid ilmselt veel ka viie aasta pärast. Ent autotootmine käib kindlas rütmis ning nüüd on käes aeg populaarset mudelit seest ja väljast põhjalikult uuendada.

Uuenenud Macanist leiab rivi uusi tehnoloogiaid ning senisest rohkem on võimalusi uus Macan ostja maitsemeelte järgi kohandada. Porsche sõnul on mudeliuuenduse läbinud Macan mugavam, selle ühenduvusvõimalused on kaasaegsemad ning paranes ka sõidudünaamika.

Välised muudatused

Mudeliuuenduse läbinud Macani välimus on saanud inspiratsiooni Cayenne’i uue generatsiooni kujustusest. Samuti leiab sellelt kujustusdetaile, mis viitavad ikoonilistele mudelitele 911 ja 918 Spyder.

Suurimad välised muudatused leiab auto ninalt – auto ninaosa tundub tänu uuele disainile palju laiem.

Oluliselt klaniti ka auto pära, kust nüüdsest leiab kolmedimensioonilise tagatulede paneeli, mis ulatub üle kogu tagumise osa. Tuled nii ees kui taga on loomulikult LED-tehnoloogiaga.

Noobelmaasturi välimust on võimalik kohendada senisest rohkemat moodi. Auto interjööri isikupärastamiseks on erinevad paketid, mida saab omakorda kohendada.

Välist isikupära saab luua uue disainiga 20- ja 21-tolliste velgedega ning nelja uue värviga: Miami Blue, Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic, and Crayon.

Milline näeb välja uue noobelauto sõitjateruum ühes infolustiväljaga, mida sisaldab mugavusvarustus, mida teame mootoritest ja veermikust ja millal „oma segmendi sportauto“ Eestisse võiks jõuda, loe edasi Acceleristast.