Foto: Pixabay
Tehnika
24. juuli 2018, 11:44

UPS: vaata, miks Apple’i uue kalli superarvuti omanikud oma läpakaid poodi tagasi viivad

Apple’i fännid tagastavad oma tuliuusi ja vähemalt 2400 eurot maksvaid MacBook Pro sülearvuteid edasimüüjatele, sest need ei küüni kuidagi väljareklaamitud kiirusteni.

Business Insideri teatel andis Apple hiljuti välja uued MacBook Pro mudelid, millel on võimas Intel Core i9 protsessor. Kõige soodsam „üheksatuumaline“ maksab 2800 dollarit ehk 2400 eurot.

Aga tuliuue sülearvuti omanikud leiavad, et arvutil on raskusi väljareklaamitud 2,9 GHz kiiruse saavutamisega. Peamiselt seepärast, et läpaka sisseehitatud jahutussüsteem ei suuda pidada sammu selle tugeva kuumusega, mida i9 tekitab.

Õigupoolest tuleks tuliuus MacBook Pro lubatud 2,9 GHz saavutamiseks külmkappi tõsta. Vähemalt tegi nii Dave Lee oma Dave2D YouTube’i kanalil.

Enne kui mees oma uue võimsa süleri külmikusse asetas, töötas uue arvuti protsessor isegi kehvemini kui i7 protsessoriga 2017. aasta MacBook Pro.

Liigselt kuumenedes hakkab Core i9 automaatselt oma tegevust aeglustama – vältimaks iseenda kahjustamist.

Ka Redditi kasutajad on uue sülearvuti jahutussüsteemi vähest võimsust märganud, tühistavad oma tellimusi või viivad MacBooke poodidesse tagasi. „Viisin oma i9 2018 MBP täna tagasi,“ kirjutas üks foorumi kasutaja. „See ei jõudnud hetkekski oma reklaamitud turbokiiruseni – isegi mitte sekundi murdosaks.“