Külasta põnevat Lätit!Foto: Foto: Pixabay.com
Uudised
20. juuli 2018, 21:40

Plaanid minna külla lõunanaabritele? 5 kohta, mida Lätis külastada

Kui kuhugi kaugele ei taha reisida, siis kindlasti tasub teha automatk naabrite juurde Lätti. Seal on palju huvitavat, mida kaeda ja kogeda.

1.Riia loomaaed on Baltimaade suurim ja vanim. Kaunis metsapargis on loodud head tingimused loomadele elamiseks ja külastajatele nende eluga tutvumiseks.

2.Barokkajastust pärit Rundale loss ja muuseum. Uhke majade kompleksi juurde kuulub ka roosiaed, mis on ajaga kujunenud lausa sordiaretuse muuseumiks. Suviti toimuvad lossipargis erinevad vabaõhuüritused ja -kontserdid.

3.Jūrmala on spaa- ja rannapuhkuse sünonüüm. Jūrmala on populaarne ka kohalike seas. Kuurortlinnas tasub külastada Līvu veeparki, mis sobib nii peredele kui ka suuremate elamuste jahtijatele.

4.Liepāja ahvatleb oma kauni rannaga. Võrreldes Jūrmalaga on see rahulikum koht, kus perega rannamõnusid nautida. Kunstisündmustest saab osa Loomekvartalis, külastada tasub ka Peetri turgu ehk Petertirgust.

5.Ventspils on samuti kaunis väikelinn, kus on ilus liivarand, palju parke ja nostalgilised vanad puumajad. Sinna sattudes käi turul ja proovi kohalikku pirukat sklandrausis’t. Need liivi köögist pärit lahtised pirukad on populaarsed kogu Lätis. Täidises on kartul, porgand, hapukoor, maitseaineteks suhkur ja kaneel.

Osta Lätist kaasa:

·      «Lāču maize» musta leiba

·      Ādažu čipsi ehk Adazises tehtud kartulikrõpse

·      kohalikku kalja Senču kvass

·      jäätist Rūjienas saldējums

·      Riia turg meelitab hea kalavalikuga. Lillehuvilistel tasub Riia turult otsida põnevaid sibulilli ja roose.