Foto: Pixabay
Suhted
3. juuli 2018, 15:41

UPS: teadlane katkestas ootamatult riistapildiuuringu (1)

USA Missouri ülikooli professor Alicia Walker ületas eelmisel kuul uudisekünnise seoses oma uuringuga, mis pidi käsitlema peenise suurust ja enesehinnangut. Teadlane vajas uuringusse 3600 meest, kes täidaksid küsimustiku, mõõdaksid oma suguorganeid ja ühtlasi esitaksid suuruse tõestuseks sellest foto. Nüüdseks on uuring aga katkestatud, kirjutab Men’s Health. Ülikooli teatel oli teadustöö lõpetamise põhjuseks avalikkuse reaktsioon.

Uuringualused pidid olema vanemad kui 22 eluaastat ja esialgu pidi neil olema võimalus naisprofessoriga ka internetitsi otse suhelda. Aga Walkeri teatel on nüüdseks „uuringu usaldusväärsus tervikuna rikutud“.

Walker katkestas uurimustöö enda teatel vabatahtlikult, ehkki uskus täiel määral selle olulisusse.

„Usun jätkuvalt, et seos peenise suuruse ja enesehinnangu vahel on oluline teadusliku uurimise teema, aga avalikkuse reaktsioon projektile ohustab uuringutulemusi,“ teatas ta.

Nagu selgus, hakkas Walker saama sadu e-maile meestelt, kes tahtis uuringus osaleda. Töö kasvas üle käte. Lõpuks otsustas professor võtta uuringu jaoks vaid juhusliku valimi meestest. Selgus aga, et osad uuringusse valitud vastasid talle naljasõnumitega või laadisid andmebaasi oma peenise pildi asemel Käsna-Kalle fotosid. Piisavalt esinduslikku valimit ei õnnestunudki kokku saada.

Ülikooli teatel salvestati kõik fotod ja täidetud ankeedid turvalisse andmebaasi ja see on nüüdseks ilma vaatamata ja lugemata kustutatud.

Walker võib ühel hetkel uurimuse juurde naasta, aga esialgu keskendub ta teistele projektidele.