Foto: Tesla/Twitter
Tehnika
28. juuni 2018, 12:32

MUSK LUBAB PÖÖRAST VÄÄNET: Tesla tahab ehitada ka kastiauto

Ekstsentriline miljardärist leiutaja Elon Musk avaldas Twitteris, et ta kavatseb Tesla tehases ehitada ka pikap-kastiauto. Muidugi mitte enne, kui Model 3 koosteküsimused on lahendatud, Model Y ja uus Roadster välja arendatud ja elektriveokid tänavatele saadetud.

Ja siis lubab Musk esitleda maailmale koletislikku elektrilist pikapit – nii hiiglaslikku, et Ford F-150 mahuks selle kasti. Kuigi Muski palavikulise kujutlusvõime vilja pole veel olemas, tutvustas ta kunstniku visiooni sellest, ühtlasi alandades Ameerika enimmüüdud sõidukit.

„Tesla Truckil saab olema kaksikmootor, neljarattavedu, pöörane vääne ja vedrustus, mis koormaga dünaamiliselt kohandub. Need on standardid,“ teatas Musk.

Ka lubas ta, et auto saab olema suuteline terve tööpäeva jooksul katma elektritööriistade särtsuvajadust ja seega pole edaspidi ehitustel generaatoreid vaja. Vastuseks erinevatele küsimustele lubas Elon Musk veel, et kastikas saab 360-kraadise parkimiskaamera ja sonari, sellesse mahuvad kenasti istuma ka kahemeetrised juhid, ühe laadimisega 600 kilomeetri läbimine ei ole probleem ja veel palju muud.